УКР РУС

"Як можна ухвалювати однакові рішення щодо нас і росіян?": Палкін розлючений новим пограбуваням Шахтаря на 40 млн

26 травня 2023 Читать на русском

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін прокоментував рішення ФІФА дозволити гравцям ще на рік призупиняти контракти з українськими та російськими кулбами.

"Ми вже втратили приблизно 40 млн євро через це рішення ФІФА. І зараз ризикуємо втратити стільки ж. У ФІФА кажуть, що на них тиснула профспілка футболістів, яка вимагала взагалі надати всім легіонерам статус вільних агентів. І ФІФА начебто вже пішла на компроміс своїм рішенням. Але мені здається, що це політичне рішення – ми ж розуміємо, які у ФІФА стосунки з Росією.

Шахтар знайшов протидію "грабунку" з боку ФІФА – всі новачки донеччан підписують особливий пункт

І це ще один момент, який мене неймовірно дратує – як можна було ухвалювати однакові рішення щодо нас і російського футболу? Ей, ви там нічого не переплутали? Вони – агресори, а ми – постраждалі! Ви знищуєте нас, а не допомагаєте. Добре, що зараз почались консультації, якісь розмови щодо створення фонду підтримки українського футболу. Це хоч якесь зрушення", – сказав Палкін у коментарі KDK.

Нагадаємо, у березні 2022 року ФІФА дозволила гравцям і тренерам у односторонньому порядку призупиняти контракти з російськими та українськими клубами. Нещодавно цей пункт продовжили до червня 2024 року. Однією з найбільших жертв виявився Шахтар, який на невизначений термін втратив велику кількість легіонерів, змушений віддавати гроші колишнім клубам, але сам не може перепродати.

Шахтар та інші українські клуби ще рік не зможуть повертати гравців-утікачів – ФІФА продовжила правило з новими умовами