УКР РУС

Як гравці збірної України та Шахтаря, Срна і сестра привітали Ракицького з чемпіонством Росії

5 травня 2019 Читать на русском

Нинішні та колишні гравці донецького Шахтаря привітали Ярослава Ракицького з титулом чемпіона Росії, який він відсвяткував напередодні у складі пітерського Зеніта.

Ракицький виграв чемпіонат Росії у свій перший неповний сезон після від'їзду з України. Ярослав отримав привітання від колишніх партнерів та сестри Дарії, ведучої на клубному каналі Шахтаря та українському телебаченні, яка так перейнялася, що навіть процитувала пісню російської групи "Ленінград" про Зеніт. Для екс-гравця "синьо-жовтої" національної команди це перший титул за межами рідного клубу.

Ракицького можна забути, а Коноплянка потрапив у реабілітаційний центр. 4 висновки з березневих матчів збірної України

"Зеніт! Санкт-Петербург, я щасливий, що нам вдалося добути це чемпіонство! Місто над вільною Невою, віраж, люблячі вболівальники, команда, тренери, спасибі за довіру! Пітер, цей тріумф для тебе!" – написав Ракицький у соцмережі, поділившись відео зі святкування.

Ярослава з його успіхом привітали в коментарях Даріо Срна (зараз виступає за Кальярі), орендований український захисник Шахтаря Олег Данченко (Єнісей), "гірник" Густаво Бланко-Лещук, який грає за Малагу, півзахисник збірної України Віктор Коваленко, а також декілька його бразильських партнерів по донецькій команді Тайсон, Ісмаїлі та Дентінью.

Нагадаємо, у поточному сезоні 29-річний Ракицький провів 11 матчів у чемпіонаті України (1 гол, 1 гольовий пас) та 14 ігор за Зеніт (3 голи). За збірну Ярослав відіграв 54 матчі, забив 4 голи і віддав 3 асисти. Свій останній поєдинок у складі національної команди України провів проти Чехії у Лізі націй (1:0), а також був гравцем основи в інших переможних зустрічах турніру.

Ракицький дав інтерв'ю Вацку перед переходом до Зеніта, але заборонив його публікувати