УКР РУС

Як Блохін забив легендарний гол Баварії, а Динамо обіграло німецького гранда – 45 років знаменитому матчу

9 вересня 2020 Читать на русском

Рівно 45 років тому київське Динамо обіграло грізну Баварію у поєдинку за Суперкубок Європи-1975, а Олег Блохін забив свій найвідоміший гол.

9 вересня 1975 року Динамо мінімально обіграло Баварію в першому поєдинку за Суперкубок Європи, а єдиний гол у складі киян забив Олег Блохін.

Маркевич: Блохін – гордість нації, Суркіс – ніхто

Офіційний сайт Динамо так описує той знаменитий удар форварда: "Вирішив результат поєдинку єдиний м'яч, забитий Олегом Блохіним – але який! Цей удар називали і "диво-голом", і "голом століття". А в кінці сезону він допоміг Блохіну випередити Беккенбауера в голосуванні за володаря "Золотого м'яча" від France Football.

Прийнявши м'яч на своїй половині поля на 67-й хвилині, динамівський форвард здійснив самостійний рейд до воріт Баварії, обігравши на своєму шляху чотирьох захисників і воротаря суперників. З точним ударом у дальній кут Маєр впоратися не зміг".

Нагадаємо, що Суперкубок Європи 1975 року складався із двох поєдинків. В обох перемогло Динамо – в матчі-відповіді кияни перемогли 2:0 завдяки дублю Олега Блохіна.

"Беру без перегляду, в команді повинен бути рудий": як Циганков опинився у Динамо, а Блохін і Буряк прали форму у тазику