УКР РУС

"Я тебе кохаю, Слава Україні, перемога", – Ель Каддурі пригадав, як вчив українську мову

6 жовтня 2018 Читать на русском
Автор: Юрій Яковлев

Колишній захисник Динамо Бадр Ель Каддурі розповів, як проходила адаптація у київському клубі.

"Я завжди казав, що Динамо та Україна у мене в серці. Часто думаю про Україну, спілкуюся з людьми та питаю, що там відбувається. Постійно у новинах дивлюся, що там в Україні.

Ель Каддурі: Філософія Лобановського застаріла, Динамо втратило через це 5 років

Коли перебрався в Динамо, одразу зрозумів, щоб звикнути до команди – треба вчити мову. Хлопці мені допомагали: Пєєв, Леко, Чернат, Гавранчіч, Гіоане. Несмачний допомагав, хоча ми були конкурентами на полі, але ми дружили. Я з ними постійно спілкувався, тому швидко вивчив мову.

А бразильцям було важко вчити мову, вони збиралися лише один з одним. Ми жили, як одна родина. Спочатку я займався з перекладачем, вивчив головні слова, щодня вчив по 10-20 слів, літери. Коли кудись їхали автобусом, я дивився на рекламні оголошення, читав щось. За 6 місяців я вже ходив без перекладача.

"Лобановський в сорок років регулярно тест Купера бігав", – російський тренер про роботу з легендою Динамо

Якщо не всі легіонери вчать мову, це заважає звикнути до команди. Потрібно поважати людей. Ти повинен адаптуватися до них, а потім вже вони до тебе. Ти повинен зробити перший крок. Не має бути прірви, що цей іноземець, а цей місцевий. Коли всі розмовляють однією мовою, то всі однакові.

Які слова українською пам’ятаю? Я тебе кохаю. Слава Україні. Перемога", – цитує Ель Каддурі FootballHub.