УКР РУС

"Я проявляю емоції лише вдома та у ліжку". Правила життя Маурісіо Почеттіно

9 травня 2019 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" зібрав найголовніші фрази тренера Тоттенхема Маурісіо Почеттіно.

Почеттіно вивів "шпор" у фінал Ліги чемпіонів-2018/19. Це той, хто здатен перетворити вічну посередність в команду переможців. Вчора Маурісіо, схоже, порушив своє правило – проявив емоції не публіці. Слово самому тренеру "Тоттенхема".

Коли ми єдині – ми сильні і нас важко перемогти.

У моїй голові лише одна думка – працювати, щоб перемогти.

Слова мало що значать. Іноді дотик, обійми, погляд говорять більше, ніж багато слів.

Конкуренція не визначає, хто є кращим або гіршим тренером. Сьогодні очевидно, що англійський футбол змінився і вже не такий, як 20 або 15 років тому, коли було терпіння щодо тренерів і ставки робили на їхні проекти. Зараз ставлять на імена і хочуть вигравати вже завтра.

Озирання назад не приносить ніякої користі, згадуючи старі примари. Давайте подивимось у майбутнє. Почнемо прямо з цього моменту передавати позитив. Тому що, якщо ми почнемо згадувати негатив, знову будуть вторгатись примари.

Коли людина у серйозній депресії, треба говорити простими словами без усіляких складностей. Тому що, якщо я почну говорити гравцю про дивні концепції та ідеї, він не зможе зрозуміти їх через те, що перебуватиме у поганому гуморі.

Нехай люди відчувають гордість, приходять і передають нам цю енергетику. Це ж має основоположне значення, так? Це сила почуття.

Кожен важливий, від першого і до останнього. Упродовж всього сезону ми всі повинні відчувати, що хочемо бути частиною групи.

Я проявляю емоції лише вдома та у ліжку.

"Еспаньйол", як моя дружина: особлива, подобається мені і між нами зв'язок вже багато років.

Це клуб мого життя. (про "Еспаньйол")

Нам потрібні всі. Підтримка, розуміння, солідарність на усіх рівнях в інтересах одного: "Еспаньйола".

Я завжди говорив, що я великий "папуга" (прихильник "Еспаньйола" – прим.). Моя сім’я, особливо мої діти, страждають в залежності від того, чи грає в неділю "Еспаньйол".

Ми маємо велику здатність до самознищення. Там, де немає проблеми, ми знаходимо або придумуємо її. Я збираюсь боротись з цим, щоб це не мало негативний вплив на нас.

Він – хороший друг. (Про Жозе Моурінью)

Якщо я не володію цією інформацією, то не повинен її оцінювати.

"Тоттенхем" має величезну кількість шанувальників по всьому світу і я дуже захоплююсь пристрастю фанів щодо цієї команди. Ми сповнені рішучості, щоб надати вболівальникам атакувальний футбол і успіх, який ми всі хочемо досягти.

Він як батько для мене, мій другий батько. (Про Марсело Б’єлсу)

Ризик? Усе життя – ризик.

Наступний Мессі чи Роналду буде виступати в клубі з АПЛ.

В Іспанії, Італії і Франції з фігурою тренера не рахуються належним чином.

Те, що Мессі дає команді, не може дати жоден інший гравець.

Якщо ви гравець і підписуєте контракт на чотири роки з бажанням бути тут чотири роки, ви залишитесь. Але якщо ви тренер, ви завжди під тиском. Для мене бути чи не бути тут, ось в чому питання.

Це нагадало мені перше побачення з моєю дівчиною, а тепер вже дружиною Каріною, коли я був гравцем. Вона сказала: "Підемо у кіно після гри". І це був фільм по Шекспіру. Я був дуже втомлений після матчу і думав: "Шекспір? Для мене?" Це було дуже нудно. Раптом, я відчув поштовх ліктем в ребро, і швидко сів, задаючись питанням, що відбувається… до цього я просто почав хропіти.

Я думаю, що сьогодні "Тоттенхем" – це дуже хороше місце. У нас неймовірні умови для тренувань, ми будуємо новий стадіон, ми маємо цікавих молодих гравців, а наші вболівальники – фантастичні. Футболісти почуваються, як вдома. Я відчуваю те ж саме.

Нелегко грати проти команди, яка ідеально грає на контратаках, а вам потрібно ризикувати. Тоді нічия – справедливий результат.

Молодим гравцям потрібно відчувати довіру і бачити, що тренерський штаб дійсно вірить у них.

Співучасть, відповідальність, солідарність і партнерство. Якщо це є, то все буде працювати.

Працювати, працювати, працювати. Це єдиний спосіб, щоб приманити удачу і переконати її, що вона може бути на нашому боці.

*Текст вперше опублікований 29 грудня 2016 року

"Мене били палицями на очах у доньки через мою принциповість". Правила життя Антоніо Конте

Неймовірна історія фана "Вест Хема", який зіграв за улюблений клуб