УКР РУС

"Я обміняв би один трофей Барселони на титул у складі збірної Аргентини". Мессі – про ЧС-2018 та команду, у якій завжди хотів грати

28 травня 2018 Читать на русском

Нападник Барселони та збірної Аргентини Ліонель Мессі поділився очікуваннями від ЧС-2018 та розповів, чи планує покидати каталонський клуб.

Чи може Аргентина виграти Мундіаль

Аргентина їде на Мундіаль з великими сподіваннями. Усі важко працюють та перебувають у хорошій формі. Але, у той же час, ми – дуже спокійні. Люди мають розуміти, що збірна Аргентини не є головним претендентом на перемогу. Однак ми маємо хороший колектив з класними гравцями та будемо битись.

Мессі став найкращим бомбардиром сезону серед топ-5 ліг

Чи може Аргентина виграти Чемпіонат світу? Я вважаю, що так. У нас є необіхдний досвід, але, повторюсь, потрібно бути спокійними. Зараз наша збірна не є фаворитом турніру. Потрібно бути реалістами. Декілька команд нас переважають: Бразилія, Іспанія, Німеччина.

Я ніколи навіть не думав над тим, щоб виступати за збірну Іспанії. Я б проміняв один титул, здобутий з Барселоною, на трофей у складі збірної Аргентини. Стати чемпіоном світу було б чимось неймовірним та особливим.

Складна група

Було б чудово розпочати виступи на турнірі з перемоги, щоб отримати впевненість у своїх силах. Адже ми потрапили у дуже складну групу. На Євро-2016 усі переконались, що Ісландія може змагатись з ким завгодно. Ця збірна дуже добре закривається та не дає супернику простору для атак. Вони здивували усіх, фінішувавши першими у своїй групі. Нам потрібно бути терплячими та грати у свій футбол.

Хорватія має дуже хороший півзахист. Вони трішки нагадають Іспанію, оскільки намагаються довго розігрувати м'яч. Високий рівень хавбеків дозволяє їм контролювати сферу. А з Нігерією нам завжди було складно грати. Аргентині буде нелегко фінішувати першою у цій групі.

Травма Ромеро

Звичайно, що для кожного гравця було б дуже прикро пропустити Чемпіонат світу. Серхіо говорив, що зможе повернутись на поле через 2-3 тижні... Можу лише уявити, як складно тренеру приймати такі рішення. Мені б не хотілось бути на місці Сампаолі у цій ситуації, адже Ромеро дуже багато означає для збірної Аргентини.

Методи Сампаолі

Він багато знає про футбол, добре читає матчі та має дуже чіткі ідеї. Найголовніше, що зараз у Сампаолі є час, щоб попрацювати з командою. Він любить розмовляти з футболістами, цікавиться нашою думкою, дискутує на ту чи іншу тему. Я вважаю, що це добре, адже тренер може не помітити деяких деталей, які бачать гравці на полі, і навпаки.

Плани на майбутнє

Кожного дня я все краще розумію, що в Європі Барселона – моя єдина команда. Згодом я подивлюсь, чи матиму ще бажання пограти в аргентинському футболі. Тут я виступав би лише за Ньюеллс. Я завжди мріяв пограти у цій команді, але обставини склались по-іншому. Навіть якби я відіграв тут півроку, 5 чи 6 матчів – було б чудово. Але ніхто не знає, що станеться в майбутньому.