УКР РУС

"Я була молодим, чорним і геєм": американська срібна призерка викликала ажіотаж на Олімпіаді

1 серпня 2021 Читать на русском

Американська атлетка Рейвен Сандерс, яка змінила стать, здобула срібну нагороду в жіночих змаганнях зі штовхання ядра на Олімпійських іграх у Токіо.

25-річна спортсменка виборола срібну медаль, штовхнувши ядро на 19,79 метра. Представниця Китаю Ліцзяо Гун показала найкращий результат – 20,58. Бронзу здобула новозеландка Валері Адамс 19,62.

Показував "факи" і відмовився залишати ринг: уродженець Росії влаштував ганебне шоу на Олімпіаді через дискваліфікацію

Однак Рейвен Сандерс затьмарила успіх своїх суперниць ефектним шоу. На кваліфікації вона вдавала з себе персонажа коміксів Джокера, одягнувши маску з відомою посмішкою і пофарбувавши волосся у зелений та рожевий кольори. У фіналі ж вона повністю відповідала своєму прізвиську "Халк", наслідуючи іншого відомого героя.

Ще у 2018 році Рейвен була на межі самогубства. "Я була молодим, чорним і геєм. На мені поставили клеймо, я думала, що не знайду виходу. Легка атлетика відволікала мене, але проблеми не зникали. Одного разу під час поїздки на автомобілі я була за 15 хвилин від самогубства", – цитує Рейвен Сандерс Marca.

Зауважимо, Сандерс сподівається надихнути своїм досягненням спільноту ЛГБТ, людей з психічними розладами та чорношкірі меншини.

"Гітлер помахав мені рукою": культовий чемпіон Олімпіади страждав від расизму, змагався з конями і мотоциклами