УКР РУС

Вест Бромвіч поступився Арсеналу та офіційно вилетів з АПЛ, Евертон мінімально здолав Вест Хем – Ярмоленко не допоміг

9 травня 2021 Читать на русском

В рамках 35-го туру АПЛ було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020,21, 35-й тур

Вулверхемптон – Брайтон – 2:1

Голи: Траоре, 76, Гіббс-Уайт, 90 – Данк, 13

Вилучення: Данк, 54

Астон Вілла – Манчестер Юнайтед – 1:3

Голи: Траоре, 24 – Фернандеш, 52 (пен), Грінвуд, 57, Кавані, 87

Вилучення: Воткінс, 89 (Астон Вілла) (друга жовта)

Вест Хем – Евертон – 0:1

Гол: Калверт-Льюїн, 24

Арсенал – Вест Бромвіч – 3:1

Голи: Сміт-Роу, 28, Пепе, 35, Вілліан, 90 – Перейра, 67

Вулверхемптон турнірної мотивації у поточному сезоні вже не мав, а от у Брайтона ще стояли важливі завдання – в разі виїзної перемоги над "вулвз" команда відірвалася б мінімум на десять очок від зони вильоту. За три тури до кінця сезону це означало б офіційне збереження прописки в АПЛ на наступний сезон. Звісно ж, за це варто було боротись.

"У такі напружені періоди виростає команда": Тухель назвав головний позитив від перемоги Челсі над Манчестер Сіті

"Чайки" так налаштувалися, що відкрили рахунок вже на 13-й хвилині з пенальті. Його реалізував Данк, який відзначився 11-м голом в АПЛ з моменту дебюту в 2017-му – Льюїс став найкращим центрбеком-бомбардиром за цей період, випередивши навіть ван Дейка. Втім, вже на старті другого тайму він покинув поле, заробивши пряму червону картку за фол останньої надії.

Після цього рівна гра перетворилася у домінування Вулверхемптона. Змарнувавши кілька хороших моментів, "вулвз" таки дотиснули Брайтон на 76-й хвилині – це свіжий Адама Траоре пішов на дриблінгу в штрафний, закрутив класну комбінацію з Сілвою й розстріляв праву дев'ятку. 1:1! У компенсований же час господарі ще й перемогу вирвали завдяки прострілу з лівого флангу – м'яч рикошетом прилетів на Гіббс-Уайта, а той, втримавши його під тиском, пробив метрів з тринадцяти. 2:1! Брайтон втратив шанс достроково врятуватись від вильоту.

Манчестер Юнайтед на виїзді зустрічався з Астон Віллою. У середині першого тайму "леви" вирвались уперед – Траоре виграв боротьбу у карному майданчику суперника, прорвався крізь кількох захисників й потужно вистрілив – м'яч від поперечини влетів у сітку. Манкуніанці одразу кинулись в атаку й до перерви зуміли створити кілька небезпечних моментів, однак реалізувати їх не змогли.

На початку другої половини зустрічі "дияволи" заробили 11-метровий за фол у штрафному, який без особливих проблем реалізував Фернандеш. Це додало їм впевненості, й вже за кілька хвилин вони забили ще один – відзначився Грінвуд. На 87-й Кавані знайшов вільну зону у воротарському та відірвався від захисника – ювелірний навіс Рашфорда й точний удар головою – 1:3. Вже під завісу поєдинку другу жовту за симуляцію отримав Воткінс, і господарі ще й залишились у меншості. МЮ святкує перемогу.

Завдяки набраним трьом очкам підопічні Сульшера, які розташувались на 2-му місці першості, збільшили відрив від Челсі до 6-ти залікових балів, Астон Вілла залишилась на 11-му місці чемпіонату.

Вест Хем, який веде запеклу боротьбу за зону ЛЧ, приймав Евертон. На 24-й хвилині "ірискам" вдалось відкрити рахунок – Калверт-Льюїн отримав блискучу розрізну через усе поле від Годфрі, увірвався у карний майданчик та реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером.

У другому таймі "молотки" вирівняли гру та перехопили контроль над м'ячем, однак забити ніяк не вдавалось. У одному з найнебезпечніших моментів суперника після удару Цоуфала врятувала стійка, а в інших на заваді щоразу ставав голкіпер. На 73-й хвилині на полі з'явився Ярмоленко, але українцю так і не вдалось вплинути на хід поєдинку. У підсумку – мінімальна перемога Евертона.

Через цю поразку Вест Хему не вдалось скоротити відставання до Лестера, яке складає 5-ть пунктів. Натомість Евертон розташувався на 8-му місці першості та підібрався на відстань одного очка до Тоттенхема.

Нагадаємо, що Ярмоленко вперше за три місяці вийшов на поле у матчі чемпіонату. У поточному сезоні Андрій провів за "молотків" 14-ть матчів, у яких віддав одну гольову передачу та заробив три жовті картки.

Завершував ігровий день поєдинок Арсенал – Вест Бромвіч. "Дрозди" практично не мають шансів на збереження прописки у чемпіонаті, і мотивація гравців явно залишала бажати кращого. Ще у першому таймі вони пропустили двічі – відзначились Сміт-Роу та Пепе.

На 67-й хвилині гості вирвались у швидку контратаку – Перейра на швидкості промчався через усе поле та з лінії карного майданчика вистрілив під праву стійку – 2:1. Однак, більше гравці Вест Бромвіча нічого створити не зуміли. Під завісу зустрічі ще один поклав Вілліан, й фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу "канонірів".

Завдяки здобутим очкам Арсенал піднявся на 9-ту сходинку турнірної таблиці, а "дрозди" втратили останні надії на збереження прописки.

Челсі переміг Ман Сіті: відстрочка чемпіонства "містян", тактична розвідка перед фіналом ЛЧ і серйозний провал Менді