УКР РУС

"Ворскла"-"Таврія". Прев’ю

30 липня 2010

Дві команди на піднесенні після перемог у третьому турі – хто виявиться кращим в очному протистоянні.

4 тур. 30.07.2010. 19:00. Полтава. Ст."Ворскла ім.. Бутовського". Трансляція на ТРК "Футбол". Текстова трансляція на нашому сайті.

"Ворскла" і "Таврія" з початку сезону своїх прихильників стабільністю тішити не стали, тому і результати що не тур - різні.

"Таврії" це стосується окремо. Команда готується до єврокубків і має свій графік. На жаль, ця підготовка зіграла із сімферопольцями злий жарт і в перших трьох турах виглядали вони відверто вайлуватими. До того ж календар кримчанам випав – гірше не придумаєш. Після гри на Суперкубок із "Шахтарем" "Таврія" по черзі зустрічалась з "Металістом", "Динамо" і донецьким "Металургом" - недавнім суперником по фіналу Кубка. Завдяки явній удачі, здобуті домашні три очки в матчі проти "металургів" є ще досить непоганим показником, можна вважати.

Ворс кляни теж якось зовсім нерівно демонструють результати: то в Луцьку розгромили "Волинь", то вдома були розбиті "Іллічівцем", а в третьому турі красиво на класі поклали "на лопатки" "Оболонь". Єдине, що відчувалось і в тих двох матчах, які полтавчани виграли, і в грі, коли програли маріупольцям – у ворсклян є зіграність, досвід, психологічна стійкість, вищоліговий клас. Підопічні Павлова створюють немало небезпечних моментів біля воріт суперника і часто завершують комбінаційні дії ударами по воротах. Цього гостям варто буде боятись.

Ще одна потужна зброя "Ворскли" - 35-річний нападник Василь Сачко. Форвард в 4 іграх відзначився 4-ма забитими м’ячами. За попередні два сезони Сачко забив в цілому 6 голів, а тут зразу чотири. Прорвало ветерана, який, забивши "Волині" свій 100-й гол у вищій лізі, таке враження вирішив ще й до другої сотні добратись. Допомагати Василеві в цьому будуть молоді Громов та Селін, завжди активний правий вінгер полтавчан Кулаков, і партнер по нападу Сачка - Янузі.

А що "Таврія"? Команді доведеться в раунді плей-офф зустрітися із суперником з розряду "Ліверпуля" чи "Ювентуса", а підсилення на півострів майже ніякого не прибуло. Старі резерви вже не справляються як слід в матчах чемпіонату України, тож не відомо на що сподіваються сімферопольці як в раунді-плей-офф, так і в матчі проти міцної "Ворскли", яка, до речі, в позаминулому сезоні так само героїчно у фіналі обіграла іншу донецьку команду, ніким не підсилила склад і "влетіла" в ЛЄ "Бенфіці", а потім глухим середнячком завершила чемпіонат. Дежавю по-кримськи може вийти, не знаходите?

Травмований: Матвєєв ("Ворскла")
Дискваліфікованих немає

Назагал, "Таврія" в очних протистояннях сильніша, ніж "Ворскла", однак на полі Полтави зберігається рівність: по дві перемоги кожної з команд та три нічиї за останні 5 років.

Прогноз: 1:1