УКР РУС

"Ворскла"-"Дніпро". Прев'ю

12 вересня 2010

У Полтаві відбудеться багатообіцяючий матч четвертої та третьої команд чемпіонату відповідно.

9 тур. 12.09.2010. 19:00. Полтава. Ст. "Ворскла" ім О. Бутовського. Пряма телетрансляція на ТРК "Футбол". Текстова трансляція на нашому сайті.

"Ворскла" цього сезону, неначе фенікс, що постає з попелу, після провального минулого чемпіонату, дуже потужно стартувала в цьому. Та здається, що гучні перемоги над "Динамо" та "Металістом" закрутили голови полтавчанам, які після цього на слабкому рівні провели матчі з донецьким "Металургом" та "Севастополем", у котрих здобули лише одне очко. Попри це, ворскляни посідають четверту сходинку і тепер повинні підтвердити своє реноме в зустрічі з "Дніпром", що кидається в погоню за "Шахтарем" і "Динамо".

Обидві команди відправили своїх делегатів у національні збірні. Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу недолюблює, коли гравці повертаються після ігор зі збірних (поразка від "Оболоні" пояснює, чому Містер так ставиться до цього), а оскільки чимало виконавців обох команд їздили відстоювати честь своїх держав, складно спрогнозувати свіжість, з якою гратимуть команди.

Так, дніпропетровці йдуть на третьому місці у таблиці, але зараз у "Дніпра" відчутна криза. Команда в прекрасному стилі провела липень, а потім клятий серпень (вже не вперше щось робиться з дніпрянами в останньому місяці літа) присадив підопічних Безсонова на землю. Знову виліт з єврокубків, потім серія невдач в чемпіонаті. Місце під Безсоновим захиталось, пішли чутки про зміни на тренерському містку, а потім вже на офіційному рівні керівництво "Дніпра" заявило, що цілком можливий прихід Райкаарда на посаду коуча. Отож Володимиру Безсонову багато варіантів не залишають: результат або відставка. Говорити про важливість матчу для "синьо-біло-голубих" і їхнього наставника - річ зайва.

Підопічні Павлова вдома виграли наразі лиш один матч, але проти київського "Динамо". Назагал, ворскляни завжди дають фаворитам бій перед рідною публікою, легко гостям не буде - це точно. Повинна додатково потішити прихильників "Ворскли" новина про вихід з лазарету нападника Янузі, якого явно не вистачало полтавчанам в останніх іграх.

Травмовані: Пашаєв ("Дніпро")
Дискваліфіковані: Ротань, Селезньов ("Дніпро")

Якщо брати більш свіжу статистику протистояння цих команд, тобто останні 15 зустрічей, то є певна перевага "Дніпра": сім перемог дніпропетровців, п'ять нічиїх та три виграші ворсклян. А от в Полтаві відчувається майже рівність: тричі перемагала "Ворскла", два рази "Дніпро" і тричі команди не могли виявити сильнішого.

Прогноз: 1:2