УКР РУС

"Ворскла" – "Шахтар". Анонс

14 травня 2011

Програму передостаннього туру української Прем'єр-ліги відкриє інтригуючий поєдинок у Полтаві.

29 тур. 14.05.2011. 14.00. Полтава, стадіон "Ворскла" ім. Олексія Бутовського". Пряма трансляція на телеканалі "Перший національний" та телеканалі "Футбол", текстова трансляція на нашому сайті.

За два тури до закінчення чемпіонату "Шахтар" вже оформив чемпіонство, а разом з тим і пряму путівку в груповий етап Ліги Чемпіонів. Можливо, Мірча Луческу сьогодні дасть нагоду пограти молодим виконавцям клубу. Такий варіант, мабуть, найбільше би сподобався полтавській "Ворсклі", яка зараз перебуває на шостому місці у турнірній таблиці. Проте є одне "але". Донецька команда сьогодні святкує своє 75-річчя. Тому, скоріше за все, захоче здобути перемогу в цьому поєдинку, щоб не зіпсувати своїм вболівальникам атмосферу свята.

"Ворсклі", щоб закріпитись на цій позиції, і стати шостим клубом, який буде представляти Україну у єврокубках з другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи, необхідно перемагати чемпіона країни. Оскільки останній матч чемпіонату доведеться провести у не менш простому поєдинку проти "Карпат".

Сьогоднішні наші суперники зустрічались 29 разів. Сім матчів закінчились нічиєю, і лише в одному команда з Полтави здобула перемогу. Слід зауважити, що у двох попередніх сезонах "гірники" у гостях не могли здолати підопічних Миколи Павлова, стільки ж не можуть забити їм більше одного голу за матч.

Арбітром зустрічі буде Анатолій Абдула із Харкова.

Дискваліфікований: Томаш Хюбшман ("Шахтар")

Травмовані: Чигринський, Ракицький

Під питанням: Едуардо, Чижов

Матч першого кола: "Шахтар" 1:0 "Ворскла" (Тейшейра 57)

Прогноз на поєдинок: 1:2

Юрій Шутка