УКР РУС

Воротар і 5 поперечок рятують честь Китаю, але "Баварія" у фіналі. ВІДЕО

17 грудня 2013 Читать на русском

Марчелло Ліппі проти Хосепа Гвардіоли - вивіска була спокусливішою, ніж саме дійство (0:3). "Баварія" мала забивати двозначну кількість голів, але не щастило і воротар суперника видав диво-матч.

Найкраща команда Азії проти чемпіонів Європи не спромоглась на бодай один влучний удар. З натяжкою згадаємо два моменти: у першому таймі Нойєр вибіг до центру поля, аби не дати супернику шансів, а в другому удар з кількох метрів пішов повз ворота Мануеля.

У мюнхенців було шалене невезіння (мінімум 5 разів снаряд турбував каркас воріт, ще стільки ж і навіть більше парирував мертві удари воротар азіатів Зен Чен, гра якого і стала єдиним світлим моментом на фоні безпорадних дій усіх інших ліній. Могло бути 0:11, є 0:3. Факту це не змінює - "Баварія" у фіналі клубного ЧС-2013, а "Гуанчжоу Евергранд" чекає матч за бронзу.

 

Основні моменти зустрічі

Стартові хвилин поєдинку доволі спокійні. "Баварія" гру веде, але в неї можна відзначити лише дальні постріли Лама та Крооса - усе в район горобців марокканської арени. Перший момент на 17-ій хвилині у Тьяго: екс-барселонець прийняв пас справа, обробив і поцілив у стійку метрів з 8-ми.

Франк Рібері на 21-ій змарнував блискучий шанс зі стандарту, також запустивши снаряд суттєво вище. Непоганий момент ледь не пройшов у китайців, та Мануель Нойєр прочитав пас на загострення. Цікаво, що зробив це голкіпер "Баварії" практично на центральній лінії поля.

Ще більш інтригуючий момент трапився всередині першого тайму. Рафінья з Кроосом розіграв красиву комбінацію, Тоні пробив з-за меж карного - поперечина, після якої куля приземлилась на лінії воріт. Нам показали, як працює технологія з  визначення взяття воріт "goal-line": м'яч пересік рівно половину цієї самої лінії - цього недостатньо для того, аби суддя вказав на центр.

Рібері на 26-ій провів репетицію, та воротар "Гуанчжоу" справився, а ось за 4 хвилин до перерви Франк уміло зіграв на добиванні. Після вивіреного навісу Тьяго справа у стрибку забив Манджукіч, і справи команди Ліппі під завісу тайму стали просто жахливими. Не дотерпів "Гуанчжоу", хоча його воротар б'ється, мов лев, за команду: два класних сейви на рахунку Зен Чена.

0:11 за ударами, 0:5 у площину (це якщо не враховувати стійку і поперечину), 70 відсотків володіння м'ячем - статистичну перевагу "Баварія" матеріалізували до перерви у два влучання.

Тільки-но розпочався 2 тайм, як Маріо Гьотце ввалив у дальні дев'ять з-за меж штрафного з рикошетом від захисника. Усе той же Гьотце під завершення години гри ледь не оформив дубль. Класний удар Маріо в стрибку парирував Чен. "Поцупили" дубль і в Рібері на 66-ій. Усі ніби знають, як грає француз, але що з того: прийняв дальню діагональ у карному, хитнув фінтом захисника і миттєво жахнув у ближній верхній. Утретє поперечка рятує чемпіонів Азії. Ще за 3 хвилини Рібері віддав на Гьотце, і настала черга влучати у сітку Маріо. Просто дивовижне везіння - бути б 0:7 щонайменше!

Могли забити свій гол і Шакірі з Пісарро. Особливо ефектним виглядав удар через себе у виконанні Клаудіо (вище). Після пострілу впритул від Шакірі на 87-ій воротар "Гуанчжоу" примудрився видати суперсейв.

"Гуанчжоу Евергранд" - "Баварія". - 0:3 (0:2)

Голи: Рібері, 40, Манджукіч, 44, Гьотце, 47

"Гуанчжоу Евергранд": Зен Чен, Кім Юн Гвон, Сунь Сян, Чжан Линьпен, Чжен Чжи, Дарио Конка, Хуан Боуень, Чжао Сюжи, Елкесон, Мурікі

"Баварія": Мануель Нойєр, Давід Алаба, Даніель ван Бюйтен, Джером Боатенг, Рафінья, Філіп Лам, Маріо Гьотце, Тьяго Алькантара, Тоні Кроос (Хаві Мартінес, 58), Франк Рібері (Шердан Шакірі, 71), Маріо Манджукіч (Клаудіо Піцарро, 75)