УКР РУС

Воробей: Пропущений гол – недолік захисників і Пятова, який завчасно завалився на коліна

7 вересня 2018 Читать на русском

Екс-футболіст збірної України Андрій Воробей поділився емоціями після перемоги "синьо-жовтих" в матчі першого туру Ліги націй проти Чехії (2:1).

"Головне – старт вдався. Здобута перемога і, що важливо, – на виїзді. Граючи проти добротного суперника, наша збірна показала хороший футбол. Більше хотілося цієї перемоги – ми її й отримали. Ми показали той футбол, який необхідний для результату. В цілому гра показала, що дві команди були рівні, і грали добре. Були моменти як у чехів, так і у нас. Наша збірна володіла протягом усього матчу перевагою, і в кінці все-таки дотиснула.

Якщо були моменти, значить, була перевага в матчі, ми домінували. Те, що не забили раніше – це збіг обставин. Слава Богу, хлопці не зупинилися, грали до останньої секунди, і були за це винагороджені. Так, можна говорити, що ми забили безглуздий гол після помилки воротаря. Але в кожної безглуздості є логічне завершення задуманого. І те, що ми забили на останніх секундах – не означає, що нам пощастило. Більше заслужили, ніж пощастило.

"Якщо б матч закінчився нічиєю, це був би вдалий результат" – реакція чеських ЗМІ на перемогу України в матчі Ліги націй

Дебют Яремчука? Для першої гри дуже непогано. Те, що нападник повинен забивати – безперечний факт. Головне, що у Романа були моменти. Якщо зараз не втілив моменти в голи, думаю, зробить це в наступних матчах. Рано чи пізно – це прийде з досвідом. Він добре відкривався, чіплявся за м'яч, а це важливо для нападника, через нього йшла гра. А коли була необхідність, грав навіть на оборону.

Були часткові провали в грі оборони. Пропущений м'яч – недолік захисників і воротаря, який завчасно завалився на коліна. Мінусів вистачає як в атаці, так і в обороні. Але радує те, що плюсів більше, ніж мінусів в грі збірної. Завжди хочеться, щоб гравець був ідеальним, але, на жаль, так воно не буває. Над цим попрацює тренерський штаб, щоб до наступної гри зменшити кількість мінусів. Повторюся: в цілому була добротна гра з боку нашої збірної, яка вселяє оптимізм.

Наступний матч проти Словаччини? Однозначно Словаччина сильніша за Чехію. Буде складніше, граємо за два дні. Головне встигнути відновитися. Засмучує те, що не буде дванадцятого гравця на трибуні, а це великий мінус в таких матчах. Але всі налаштовуємося на позитив, і сподіваємося на успіх у неділю", – розповів Воробей для видання ua-football.

Нагадаємо, вчора збірна України здобула вольову перемогу у матчі проти Чехії в Лізі націй (2:1). Наступний матч у рамках Ліги націй підопічні Андрія Шевченка проведуть у Львові, 9 вересня, проти збірної Словаччини.

Коноплянка: Без світла в роздягальні збірної України було дуже романтично