УКР РУС

Воробей пояснив, чому Шахтар не зміг втримати перемогу над Ліоном

3 жовтня 2018 Читать на русском

Екс-форвард Шахтаря Андрій Воробей проаналізував матч 2-го туру Ліги чемпіонів між Ліоном та Шахтарем (2:2).

"Сказати, що Шахтар повністю переграв французів, не можна. Ліон теж добре виглядав, створив багато гольових моментів. Особливо спекотно було біля воріт "гірників" наприкінці матчу. Статистика показала, що Ліон завдав 22 удари, а це пристойний результат. Тому нічия по справі.

Переломним моментом стала вдала заміна у Ліона, вийшов на поле Депай, який освіжив гру господарів, надавши їй креативності попереду. Навіть дивно, що цей гравець не виявився в основному складі.

Ліон – Шахтар: трилер у матчі ЛЧ і нічия як поразка, клоунада в захисті, заявка Мораєса на збірну

Голи Ліона? М'ячі пропустили за рахунок індивідуальних помилок. Якщо при першому голі була ідеальна передача і нападник виграв позицію у двох захисників, то в другому, вважаю, була явна помилка Кривцова.Перший раз м'яч не вибив, вдруге не зміг перешкодити суперникові. Правда, вина не тільки його, а й інших гравців.

У другому таймі "гірники" дуже низько сіли біля своїх воріт, віддавши французам простір, тим самим дозволивши їм чинити тиск. Але, не дивлячись на промахи, команда грала красиво, а часом просто здорово. Не будемо забувати, що Ліон – це не найслабший суперник, навпаки – дуже сильна команда. Нам допомогло, що господарі грали без підтримки "12-го гравця". Трибуни надають сил своїй команді. У підсумку Шахтарю особливо в першому таймі вдалося вести в свою гру.

Чому не втримали перемогу? Як я говорив, Шахтарю не вистачає таких напружених матчів в нашому чемпіонаті, де треба потерпіти, зіграти через силу. Адже в основному перемоги "гірникам" даються не з великими зусиллям. Не вистачило ігрового тонусу.

Втім, обидві команди могли як виграти, так і програти. Тому ще раз повторюю: результат закономірний. Потрібно готуватися до наступного, не менш важкого протистояння проти Манчестер Сіті. Після їх перемоги над Хоффейнхамом в групі все тільки ускладнилося", – підсумував Воробей для ua-football.

Нагадаємо, Шахтар зіграв внічию з Ліоном на виїзді 2:2, хоча до 70-ї хвилини матчу перемагав з рахунком 2:0. "Гірники" посідають 3 місце у групі, маючи у своєму активі 2 очки.

Президент Ліона Ола: Шахтар сильніший за Манчестер Сіті, це ніби бразильський клуб