УКР РУС

"Вони зрівнюють мою країну із землею, вбивають людей": Литвин – про швидкий виїзд з Росії та мовчанку екс-одноклубників

24 березня 2022 Читать на русском

Новачок фарерського Клаксвіка Дмитро Литвин розповів, як покидав російський СКА-Хабаровськ після нападу окупантів на землі України.

"Приблизно о п'ятій ранку я прокинувся від телефонної розмови мого сусіда по кімнаті. Це Гліб Грачов, колишній захисник Сталі та Чорноморця, спілкувався зі своєю ріднею з Попасної. Поговоривши з ними, він одразу сказав: "Литва, прокидайся. Дзвони додому, у нас війна почалася".

Хавбек Чорноморця продовжить кар'єру у чемпіонаті Литви

Що робив далі? Дочекався сніданку і одразу підійшов до керівництва із проханням розірвати контракт. Мені дали добро, але офіційно угода була розірвана 28-го числа. Весь цей час я з командою не тренувався і просто сидів на валізах. Розірвав контракт і Гліб Грачов.

Як прощались з одноклубниками? Усі пацани зайшли і висловили своє співчуття. Нормально розійшлися. Футболісти бояться висловлювати свою думку публічно? Так, це виключено. Клуб — державний, його спонсорує губернатор, і якщо вони щось скажуть, то про кар'єру можна забути. Там без шансів взагалі", – поділився Литвин у інтерв'ю Команда№1.

"Сам би взяв автомат": Йожеф Сабо після операції – про героїв ЗСУ, російських фашистів і відмову евакуюватися в Угорщину