УКР РУС

"Волинь" - "Металіст". Анонс

8 травня 2011

Втрата очок для харків'ян прирівнюється до втрати бронзи.

28-й тур. 08.05.2011. 19:30. Луцьк, ст. "Авангард". Пряма трансляція на телеканалі “2+2”, текстова трансляція на нашому сайті.

Коли суперники перемагають і вириваються вперед, тобі, звісно ж, потрібно доганяти. І кажуть, що доганяти завжди легше. Але ми знаходимось на фінішній прямій чемпіонату, коли можна і не встигнути наздогнати, тому кожна втрата є визначальною.

Конкуренти лучан і харків'ян вчора перемогли. Кожна з цих команд вирішує своє важливе завдання. Волиняни намагаються зачепитись за єврокубки, а "жовто-сині" вп'яте поспіль відстояти бронзові медалі (якщо, звичайно, Лозаннський суд не відбере їх у  "Метала" за сезон 2007/08).

В обох команд в наступних двох турах нелегкий календар ігор: лучанам грати ще з "Динамо" і "МетаДоном", "металістам" - з "Іллічівцем" та "Оболонню". Тобто прохідних ігор не передбачається.

В минулому турі сьогоднішні суперники синхронно зіграли внічию. При цьому Харків залишається однією з найкращих виїзних команд ліги, маючи в активі 28 очок в 13-ти матчах (у пасиві "Металіста" тільки одна поразка -від "Шахтаря").

"Волині" теж є чим похвалитись, адже останнім часом в команди справи пішли на краще - у трьох останніх матчах підопічні Кварцяного не програли, хоч і зустрічались із непростими опонентами.

Додатково зустріч носитиме характер принципово протистояння між Кварцяним та Маркевичем - старими та добрими друзями. За останні багато років єдиний поєдинок, в якому Віталій Володимирович спокійно сидів на лаві запасних, був саме матч проти "Металіста" в першому колі. Тоді Кварцяний сказав, що він не міг дозволити собі у присутності Маркевича не стримувати емоцій. Подивимось, чи таким же сумлінним Кварц буде сьогодні.

Великою втратою стане для "Металіста" втрата через дискваліфікацію найкращого бомбардира команди Марко Девіча.

Дискваліфіковані: Павлов - Девіч

Травмовані: Кінаш, Ващук (обоє - "Волинь")

Всього команди провели між собою тринадцять матчів (+5 =2 -6; у голах − 20:19). На Волині відбулось шість ігор (+5 =1 -0; у голах − 15:5). Як бачимо, "Металіст" ще жодного разу не переміг "Волинь" на її полі.

Наш прогноз: 1:2

Найпопулярніший прогноз: 0:2

Матч першого кола: "Металіст" - "Волинь" - 3:1 (Девіч 37, 79, Воробей 80 - Павлов 39)