УКР РУС

"Волинь" – "Карпати". Анонс

3 квітня 2011

Волинсько-галицьке дербі.

23 тур. 03.04.2011. 17.30. Луцьк, стадіон "Авангард". Пряма трансляція на телеканалі "2+2", текстова трансляція на нашому сайті.

Зустріч цих двох команд є одним з найпринциповіших матчів 23-го туру. "Західноукраїнське дербі" - гра двох сусідів, історія відносин яких, являє собою постійну конкуренцію у західному регіоні країни. Доказом цього є кожна їхня гра між собою, жодна з яких не закінчувалась нічиєю. Тому і цей матч буде переповнений футбольними пристрастями.

У попередньому турі обидві команди свої матчі програли, лучани поступились гірникам з рахунком 0:4, а львів’яни зазнали поразки від аутсайдера "Севастополя" - 1:3. Ці обставини зумовлюють актуальність даного поєдинку. Кожна з команд прагне реабілітації, а західноукраїнська конкуренція додає мотивацій гравцям. Для "Карпат" цей поєдинок є дуже важливим, оскільки перемога допоможе їм максимально наблизитись до одного з прямих конкурентів у боротьбі за "бронзу" в чемпіонаті, харківського "Металіста".

Що ж стосується підопічних Кварцяного, то вони можуть повернути собі шосту сходинку в турнірній таблиці, таким чином, забезпечивши собі комфортну позицію для того, щоб зав'язати конкуренцію у боротьбі за путівками до Ліги Європи. Проте у обох команд у цьому сезоні є проблеми з гольовою реалізацією, зокрема, це стосується команди із Луцька, яка після весняної перерви не спромоглась забити жодного м’яча у ворота своїх суперників. Натомість у львівського клубу невтішна статистика виїзних матчів, з яких вона здобула лише 1 перемогу в 11 поєдинках. Незважаючи на такі обставини, принциповість цього матчу максимальна і команди змушені викладатись на всі 100 відсотків.

Останній матч між "Волинню" і "Карпатами" відбувся у Львові, перемогу святкували господарі. Долю зустрічі вирішив один м’яч, який забив у ворота лучан Зеньов на 65 хвилині, проте гра була напруженою і обидві команди заслуговували на перемогу, але тоді більше пощастило "зелено-білим".

Та якщо взяти до уваги усі протистояння цих команд, то статистика краща у волинського клубу: з 13 матчів він здобув 8 перемог, а львів’яни лише 5. І як ми бачимо, у цьому сезоні команда Кварцяного, хоч і деб’ютант Прем’єр-ліги, та показує хороший футбол, а особливо на своєму полі, тож перед підопічними Кононова поставлена складна задача. Обидві команди, за стилем футболу - вольові, а саме, і "Волинь", і "Карпати" можуть показати характер, тому, думаю, що на нас чекає захоплююча дуель західних сусідів.

Травмований: Кінаш ("Волинь")

Дискваліфіковані: немає.

Матч першого кола: "Карпати"-"Волинь" - 1:0 (Зеньов 65’).

Наш прогноз на матч: 2:1

Найпопулярніший прогноз: 1:2

Віталій Слука, спеціально для "Футбол 24"