УКР РУС

"Волинь" - "Іллічівець". Прев'ю

17 вересня 2010

Чи здобуде "Волинь" другу домашню перемогу поспіль?

10 тур. 17.09.2010. 19.00. Луцьк, ст. "Авангард". Пряма трансляція на каналі "2+2", текстова трансляція на нашому сайті.

Схоже, зміна капітана у "Волині" пішла команді на користь. Нагадаємо, що після програшу "Карпатам" навставник луччан Віталій Кварцяний відібрав у Ващука звання капітана, а вибори нового призвели до того, що капітанську пов'язку надягнув на руку Харіссон Омоко. Яким це чином вплинуло на команду - сказати важко, але факт залишається фактом: "Волинь" переграла "Севастополь" 1:0, і якби Майкон реалізував пенальті, то перемога була б ще переконливішою. Важливість перемоги команди Кварцяного полягає ще й у тому, що "Севастопольці" - це прямі конкуренти "Волині" у нижній частині турнірної таблиці. Взагалі, Кварцяний вміє налаштовувати своїх підопічних на матчі з "рівними собі": ще одну перемогу у цьому чемпіонаті волиняни здобули із запорізьким "Металургом", причому на виїзді. І ось тепер до Луцька завітає ще один прямий конкурент "Волині" - маріупольський "Іллічівець".

Свій попередній поєдинок маріупольці провели у притаманному для цього сезону стилі: спочатку створили собі проблеми, а потім спробували їх вирішити. Спробували, але не змогли, оскільки цих самих проблем після першого тайму було - вище вух. Команда Близнюка після першого тайму на власному полі летіла "Карпатам" 0:3 - а все через просто бездарну гру у захисті. Карпатівці до перерви робили біля воріт свого колишнього одноклубника Романенка все, що хотіли, і те, що у ворота маріупольців влетіло тільки три голи - це просто нефарт для "зелено-білих". На мою думку, "Ілліічівцю" не вистачило у першому таймі того, за що безпосередньо відповідає тренерський штаб - належного налаштування та концентрації. І якщо команда в такому ж стані вийде й проти "Волині", то біда ворота "Іллічівця" точно не омине.

Фаворитом у цьому протистоянні буде "Волинь", хоча б тому, що команда грає у себе вдома. Можна не сумніватися, що Кварцяний налаштує своїх підопічних на бій - по-іншому він і не вміє. А якщо хтось із волинян все ж гратиме без належної самовіддачі, то після "кількох ласкавих" від Віталія Володимировича прямо з тренерської лавки - і він швидко прийде до норми. Що стосується "Іллічівця", то у цьому протистоянні ніхто команді особливо не дорікатиме за лише одне вивезене з Луцька очко. Адже здобути у Луцьку перемогу - це справа не з легких, і сам "Шахтар" з цим завданням кілька тижнів тому ледь впорався. Але шанси в "Іллічівця" є, і досить непогані.

Не виключено, що "Іллічівець" спробує заманити волинян у позиційні атаки, між якими можна робити те, що команда з Маріуполя добре вміє - а це контратаки. Ярошенко, Тищенко. Кривошеєнко, Антонов та Козоріз вміють організувати швидку вилазку на чужі ворота, і подекуди такі набіги бувають результативними. Якщо в "Іллічівця" піде гра на контратаках, як це було у поєдинку з "Ворсклою", то під їхні колеса може потрапити кожен. А контратаки це те, чого дуже не любить "Волинь". Згадаймо хоча б матч з "Карпатами", коли підопічні Кварцяного досить непогано виглядали на фоні більш сильного суперника, але коли у "зелено-білих" вдавалися контратаки, то захист "Волині" виглядав спантеличеним, а подекуди й безпомічним. Тоді, до речі, Зеньов забив якраз з контратаки.

Результативного та суперкомбінаційного футболу у Луцьку не гарантую, але те, що поєдинок буде безкомпромісним та напруженим - можете не сумніватися.

Травмовані - Герасим'юк (Волинь) - Пуканич (Іллічівець).

Дискваліфіковані - немає

Що цікаво, до того, як "Волинь" понизилася у класі в останніх восьми матчах луцька команда здобула лише одну перемогу, в той час як "Ілліічівець" вигравав чотири рази.

Прогноз - 1:0