УКР РУС

Власник Манчестер Сіті допомагає росіянам обходити санкції, під які вони потрапили через війну в Україні

30 квітня 2022 Читать на русском

Шейх Мансур, якому належить Манчестер Сіті, займався налагодженням співпраці з російським бізнесом.

Футбольній громадськості Мансур відомий як власник Манчестер Сіті, але у себе на батьківщині у нього зовсім інші повноваження. Він впливовий член королівської сім'ї ОАЕ. Він виконує функції заступника Прем'єр-міністра та є головою Центрального банку країни.

"На кожну гру виходжу з українською символікою": Ребров – про війну, конфлікти з росіянами в ОАЕ та спорт поза політикою

Закулісна роль шейха Мансура полягала у роботі на "російському напрямку". Упродовж останніх місяців ця місія стала ще важливішою, стверджує Bloomberg. За інформацією джерела, він допомагав росіянам відкривати банківські рахунки, купувати нерухомість та елітні авто громадянам Росії.

Інформацію про це тримали у секреті. Річ у тому, що ОАЕ не долучилися до санкцій проти агресора, але водночас не хочуть псувати стосунки зі своїми західними партнерами. Варто зауважити, що за час війни в Україні до еміратів прибули 137 тисяч російських "туристів". Це вдвічі більше, ніж за аналогічний період рік тому.

Шейх Мансур відіграє дуже важливу роль в політиці Мохаммеда бен Заїда щодо Росії. Власник Манчестер Сіті навіть був присутній на зустрічі правителя ОАЕ з диктатором Путіним у 2019 році в Абу-Дабі.

Росія напала на Україну: Шахтар платить "обраним" і не виключає переїзд, легенда Динамо знищує Ордеця (LIVE)