УКР РУС

Визначився переможець футзальної ЛЧ – трофей розіграли в серії пенальті, подвиги кіпера і трагедія кривдників українців

8 травня 2023 Читать на русском
СПЕЦПРОЕКТ

Пальма з першої ж спроби створила сенсацію, вигравши футзальну Лігу чемпіонів 2022/23. Іспанська команда обіграла лісабонський Спортінг у серії післяматчевих пенальті.

Ліга чемпіонів 2022/23, футзал. Фінал

Пальма – Спортінг Лісабон – 1:1 (пенальті 5:3)

Голи: Рівільос, 14 – Зікі, 33

Доля фіналу футзальної Ліги чемпіонів 2022/23 вирішилася в серії пенальті. Іспанська Пальма зіграла перший сезон у цьому турнірі, і одразу стала володарем трофею. "Футбол 24" спільно з партнером HLIBNY DAR розповідає, як це було.

До фіналу 4-х, який був зіграний на Мальорці, пробилися місцева Пальма, іспанські Бенфіка та Спортінг, а також бельгійський Андерлехт. У півфіналі Спортінг легко розбив Андерлехт (7:1), а Пальма у бойовому поєдинку переграла Бенфіку (4:3).

Для Пальми це, зрозуміло, був перший фінал ЛЧ в історії клубу. Спортінг 7 разів грав у фіналі (вшосте за останні 7 років!), 2 із яких виграв. Лісабонці могли стати першим триразовим переможцем турніру, який представляє не Іспанію, але "леви" зазнали невдачі.

Зарядись енергією футболу, переглядаючи довгоочікувані матчі Ліги чемпіонів разом із HLIBNY DAR. Напої бренду виготовлені на воді з артезіанської свердловини та з високоякісних спиртів класу “Люкс”. Адже HLIBNY DAR – вибір тих, хто цінує не тільки якісний футбол, але й преміальний смак.

На 14-й хвилині фіналу Пальма повела в рахунку. Вирішальна роль у голі належить воротарю іспанців (!) – Луан пройшов через увесь майданчик, впав, але Рівільос, який був поруч, відправив м'яч у сітку. Кіпер продовжив свій бенефіс, кілька разів рятуючи Пальму від пропущеного м'яча. Зокрема, двічі Луан переводив м'яч у каркас воріт. Але по перерві і він був безсилий – Зікі буквально з метра технічно зрівняв рахунок.

Більше голів не було – як в основний час, так і в екстра-таймі, хоча одного разу стійка врятувала Спортінг. Гра перейшла в серію пенальті, під час якої не обійшлося без сутички, підсумком якої стали дві червоні картки. У лотереї той-таки Луан став автором єдиного сейву, а Рівільос, який відкрив рахунок у фіналі, реалізував вирішальний удар. 5:3 – Пальма вперше у своїй історії виграла футзальну ЛЧ, а Спортінг програв другий поспіль фінал і п'ятий із семи загалом.

У матчі за третє місце тріумфувала Бенфіка, яка обіграла Андерлехт із рахунком 4:3. Португальці здобули бронзові нагороди.

До слова, розіграш футзальної ЛЧ 2022/23 був представлений і командою з України. Івано-франківський Ураган посів друге місце у групі А еліт-раунду, пропустивши на першу позицію і фінал чотирьох якраз Спортінг, який обіграв українську команду з рахунком 4:2.