УКР РУС

Віце-президент ФФУ Костюченко підробив свій диплом, – ЗМІ

13 вересня 2017 Читать на русском

Перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко підробив свій диплом Київського політехнічного інституту (КПІ).

У жовтні 2014 року на Костюченка відкрили кримінальну справу через підроблений диплом. Згодом справу закрили.

Видання Sport Arena опублікувало матеріали справи, з яких зрозуміло, що КПІ не видавав Вадиму Констянтиновичу диплому.

Відповідь КПІ на запит про те, чи видавався диплом ЛО ВЕ №0001912 від 01.03.1997 для Костюченка Вадима Костянтиновича. За підписами всіх офіційних осіб цього університету офіційний документ свідчить: в архівах КПІ немає такого диплома, і Вадиму Костюченку він не видавався.

Костюченко користувався цим дипломом у майбутньому, коли вступав до Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка на заочне відділення для отримання освіти магістра за спеціальністю "міжнародна інформація" у 1999 році.

Також на офіційному сайті ФФУ у розділі освіта вказано про Костюченка така інформація: "Національна академія державного управління при Президентові України, магістр управління суспільним розвитком". Щоб поступити у цей заклад, майбутній футбольний функціонер також користувався підробленим дипломом.

Голова САП, одіозні реґіонали і щедрий волонтер. Строката компанія з 12-ти людей, які очолили український футбол

Стаття 358 Кримінального кодексу України, частина 4: "Використання завідомо підробленого документа карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років".

Зараз Костюченко нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеню. З 1999 по 2003 рр. працював заступником керівника служби корпоративних програм та зв`язків з громадськістю ФК Динамо (Київ). З 2005 по 2010 роки у цьому ж клубі займав посаду віце-президента.

У 2014 році Вадим Констянтинович фігурував у ЗМІ як один з організаторів банд "тітушок" під час Майдану.

Диплом ЛО ВЕ №0001912 від 01.03.1997 Костюченка Вадима Костянтиновича / Джерело: Sport Arena

Відповідь КПІ на запит про видачу диплому / Джерело: Sport Arena