УКР РУС

Вісім жовтих і одна червона. "Металіст" - "Карпати" - 1:1. ВІДЕО

30 квітня 2011

Матч претендентів на бронзові медалі чемпіонату завершився, в прямому і переносному значенні, бойовою нічиєю.

Матч у Харкові, який прозвали "бронзовою битвою", цілком виправдав свої очікування. Шкода тільки, що 9-тисячний стадіон "Динамо" у Харкові, на якому три роки тому був зіграний між цими командами той самий, нібито договірний матч, не зібрав і половини можливої заповнюваності.

Вже зі самого старту ініціативу взяли "Карпати". Здавалося б, "Металісту" теж потрібно атакувати - і щоб "Динамо" наздоганяти, і захищати бронзу від переслідувачів. Проте, іншої думки були більш вмотивовані "зелено-білі". До 15-ї хвилини вони тричі загострювали гру біля воріт Дишлєнковіча, на що господарі відповіли одним ударом Едмара - Боґатінов потягнув кулю з-під поперечки. А на 16-й хвилині "Карпати" забили цілком логічний гол, відмінно провівши фірмову контратаку: Кожанов кинув в прорив лівим флангом Зеньова, той дуже класно викотив м'яч під удар Батісті, який і розстріляв ворота "Метала" - 0:1.

Зрозуміло, після цього гості віддали ініціативу харківській дружині ,яка дуже довго шукала ключі до воріт Боґатінова. Лиш раз по-серйозному "жовто-сині" до перерви зуміли налякати Мартіна, коли Петрівський, намагаючись вибити кулю з-під ніг Хав'єра, який готувався вразити ворота львів'ян, підрізав кулю у власні ворота, проте кіпер врятував епізод  для "Карпат". Ще можна згадати момент, коли все той же Петрівський рукою перервав простріл у Тайсона у штрафний, але арбітр пенальті не наважився поставити.

Початок другого тайму не віщував біди для "Карпат": львів'яни продовжували контролювати гру і створювали небезпеку біля воріт суперника. Поки своє слово не сказав арбітр. На 64-й хвилині Папа порушив правила на Зеньову, який рвучко кинувся на опонента і штовхнув його. Арбітр оцінив це як відмашку і вигнав гравця "зелено-білих". Після цього посипалась ще ціла гора карточок, здебільшого для футболістів "Карпат", а бійки спалахували ледь не на кожному клаптику поля.

Вилучення "Металісту" все ж допомогло - господарі скористались чисельною більшістю - це Девіч ударом з-за меж штрафного точно пробив у дальній нижній кут воріт Боґатінова.

Команди так і розійшлись нічиєю. Хоча, хтозна, як би завершився матч, якби не сумнівне вилучення. "Мирова" наврядчи задовольнила когось зі суперників: "Метал" фактично припиняє остаточно боротьбу за срібні медалі (що цілком заслужено), а "Карпатам" малоймовірно тепер посісти третє місце.

"Металіст" - "Карпати" - 1:1 (0:1)

Голи: Девіч 71 - Батіста 16.

"Металіст": Дишлєнковіч, Вільягра, Березовчук, Папа Гує, Обрадовіч (Ткачов 70), Едмар, Валяєв, Хав'єр, Тайсон, Олійник (Крістальдо 46), Девіч.

Запасні: Старцев, Шелаєв, Шарпар, Романчук, Воробей.

"Карпати": Боґатінов, Ощипко, Борха, Мілошевіч, Петрівський, Ткачук, Худоб'як, Кожанов (Ґурулі 90), Кочіш (Кополовець 89), Зеньов, Батіста (Лукас 68).

Запасні: Тлумак,  Гірський, Балажіц, Мартинюк.

Попередження: Вільягра 32, Девіч 85 - Худоб'як 34, Батіста 64, Мілошевіч 75, Ощипко 78, Ткачук 78, Кожанов 79.

Вилучення: Зеньов 64