УКР РУС

"Вірт ніколи не буде головним тренером у Шахтарі": Шуховцев здивував архаїчним баченням сучасного футболу

29 вересня 2023 Читать на русском

Колишній український воротар Ігор Шуховцев озвучив свої аргументи щодо можливості голкіпера керувати повноцінним тренувальним процесом.

"Я все життя кажу: "Як воротар може бути головним тренером?". Він був всередині поля, він приймав рішення за долі секунд? Будь-хто може показати, розказати: комп'ютер увімкнув і бачиш, як бігає Манчестер Сіті, Інтер...

"Виграли – "нажерлися", програли – "нажерлися": легендарний екс-голкіпер пригадав свої виступи в УПЛ

Але як так зробити? Це знають тільки ті люди, які були у вирі подій. Ті люди, які знають, що таке, коли тебе за секунду б'ють, коли тобі за секунду потрібно ухвалити три рішення. Крім того, є ж ще індивідуальні дії й так далі.

Є люди, які можуть дуже добре розмовляти. Вони можуть розповісти так, що – та ну ти шо! Просто чемпіон світу. До дошки вийшов, фішки попересував. Це все класно, супер, але ж є ще чинник того, як тебе сприймають футболісти. Пропускаєш ти це через себе, переживаєш?

Юрі Вірту респект та повага з однієї простої причини: він узяв цей клуб (Верес, – прим.) з самих низин і вивів його в еліту. І це гідно поваги, без питань. Але Юра не буде, скажімо, у Шахтарі головним тренером ніколи. Не ображаючи його, і Тлумак не буде, і я не буду. Береться фахівець широкого профілю. Головний тренер – це ж не лише фішки. Головний тренер – це комунікація з президентом, з громадськістю.

А ось які у головного тренера помічники – це питання. Якщо у тебе слабкі помічники – отже і результат буде слабкий. Якщо сильні – буде якийсь прогрес і результат", – розповів Шуховцев в інтерв'ю Брутальному футболу.

Нагадаємо, Вірт очолював Верес з 2016 по 2017 рр. та з 2019 по 2023 рр. Під його керівництвом рівняни у 111 матчах здобули 54 перемоги, 21 нічию та 36 поразок з загальним рахунком 168:122.

"Дістав зошит, провів розминку – воротарі лежали з нашатирем під ялинками": злий геній Динамо та магія третьої хвилини