УКР РУС

Вінісіус стукає у двері першої команди – чому юний бразилець реально претендує на важливу роль у Реалі

18 жовтня 2018 Читать на русском

Нападник Жуніор Вінісіус повернувся до іспанської столиці після вдалого виступу за збірну Бразилії U-20 та тепер ще рішучіше боротиметься за місце в основі "вершкових", запевняє AS.

Окрилений успіхами під час міжнародної паузи Вінісіус повертається до Мадрида з претензією на регулярне потрапляння до першої команди на Бернабеу. Разом із ще одним юніором, права на якого належать Реалу – Родріго Гоїсом, який чекає повноліття в Сантосі – нападник феєрив у нічийному матчі бразильців проти збірної Чилі U-20 у суботу.

Реал на порозі випробувань: 5 вирішальних для долі Лопетегі матчів за 15 днів

Впродовж усіх 90 хвилин він вів за собою молодих "селесао", майстерно створював моменти та регулярно втікав від чилійських оборонців. Найбільш показовим став його забіг на 40 метрів із гольовою передачею на все того ж Родріго. Єдиною темною плямою у виступі вінгера став нереалізований пенальті. У другому ж матчі Бразилії проти чилійців Вінісіус з'явився на полі на 63-й хвилині за рахунку 2:2 і кілька разів продемонстрував власну майстерність, хоч і не зумів вплинути на підсумковий результат.

Вінісіус – промінь надії у кризовому Реалі

Поки мадридський Реал загруз у кризі (захисники "просідають" у матчах за клуб і збірну, містична травма Гарета Бейла через "м'язову втому", Марко Асенсіо бракує стабільності, а Карім Бензема банально не справляється) Вінісіус повертається після міжнародної паузи чи не головним позитивним моментом для тренера Хулена Лопетегі. Саме юний бразилець може покласти край майже семигодинній гольовій засусі мадридців і зламати негативну тенденцію із трьох поразок і нічиєї у 4-х останніх матчах.

Після купівлі Вінісіуса за 45 млн євро боси клубу розраховують бачити його в ділі, тому поступово він став варіантом, над яким роздумує Лопетегі. Спочатку він відчував, що 18-річний юніор ще зелений ("Він ще молодий, йому потрібен час") і відправив його до Кастільї, щоб він адаптувався до європейського футбол. Та вже минулого місяця тренерський штаб "галактікос" випускав його виривати перемогу в Атлетіко в поєдинку Ла Ліги. Це був дебют, що тривав усього кілька хвилин, але він показав силу, швидкість і сміливість, тому на матч ЛЧ із московським ЦСКА він потрапив до запасу, а в невдалому поєдинку з Алавесом отримав більше хвилин проявити себе. Схоже, план був у тому, що його роль зростатиме в найближчі тижні. Більше не буде Кастільї, здається...

Вінісіус в основі розширює можливості Реала

Вінісіус – вибуховий гравець, швидкісний, орієнтований на ворота (те, чого Реалу не вистачає прямо зараз); він не має хвилювання і своїми виступами гучно стукає в двері першої команди. У найближчий місяць він збирається отримати свій шанс у деяких матчах Ла Ліги та, звісно, в Копа дель Рей, де вихованець Фламенго очікується в старті – Реал розпочинає свою боротьбу за трофей у кінці жовтня. "Усе буде, а поки я повинен зберігати голову холодною", – заявив бразилець після приголомшливої гри минулого тижня. Момент, коли двері, в які він наполегливо стукає, нарешті відчиняться раз і назавжди все ближче.