УКР РУС

Він припустився фейлу року, а його ефектна дружина позує оголеною: все про арбітра фіналу ЧС-2018 Франція – Хорватія

15 липня 2018 Читать на русском

Фінал чемпіонату світу 2018 обслужить аргентинець Нестор Пітана, хоча ще два місяці тому це було навіть складно уявити.

Пристрасть до баскетболу та кіно

Пітана в дитинстві захоплювався не лише футболом, але й баскетболом. Зі зростом 193 см він ідеально підходив для гри на паркеті та навіть отримав прізвисько "Велика стопа". Майбутній рефері викликався у регіональну баскетбольну збірну U-18, однак згодом все таки вирішив присвятити своє життя футболу.

Франція – Хорватія: анонс фіналу ЧС-2018

Пітана у регіональній баскетбольній команді U-18

Пітана виступав за команди з нижчих ліг чемпіонату Аргентини, а паралельно здобував вищу освіту за спеціальністю "вчитель фізкультури". Крім цього, Нестор ще й встигав зніматись у кіно, засвітившись у аргентинському фільмі "Ла Фурія". Там він виконував роль тюремного охоронця.

Посвідчення Пітани, як гравця студентської футбольної команди

Епізодична роль Пітани у фільмі "Ла Фурія"

Ганьба року в Аргентині

Футбольну кар'єру Пітана завершив у 27 років та повністю присвятив себе суддівству. У 2007-му він дебютував у елітному дивізіоні чемпіонату Аргентини, а через три роки отримав статус рефері ФІФА. У 2014-му Пітана обслужив чотири матчі чемпіонату світу в Бразилії, стільки ж зустрічей він відпрацював на нинішньому Мундіалі.

Однак ще у квітні було складно уявити, що 43-річному аргентинцеві довірять фінал ЧС-2018. Справа в тому, що Пітана серйозно зганьбився у матчі Естудіантес – Чакаріта, припустившись декількох неймовірних фейлів. Спочатку він призначив сюрреалістичний пенальті у ворота господарів, не помітивши, що під час атаки Чакаріти м'яч вийшов за межі поля, приблизно на метр. Гру було продовжено, сфера влучила у корпус захиснику, а Пітана вказав на "позначку". На цьому фестиваль помилок рефері не припинився і згодом він зарахував взяття воріт, коли футболіст Чакаріти відверто сфолив у центрі поля та віддав гольову передачу на партнера, який перебував у офсайді.

Після жахливого суддівства Пітану було відсторонено на один тур чемпіонату Аргентини. На цей момент він вже перебував у списку ФІФА, як рефері ЧС-2018...

Ефектна дружина

Ще одна ізюминка Пітани – це його вибухова дружина Роміна Ортега. Мабуть, саме в її обіймах Нестор "зализував рани" після провального арбітражу. Друга половинка вже давно призвичаїла усю Аргентину до пікантних, а інколи навіть провокаційних фото. Це потрібно бачити...

Пітана – лише другий аргентинський арбітр після Орасіо Елісондо, який обслужить фінальний матч чемпіонату світу. Якби не завершився матч Франції – Хорватія, його точно не звинуватять в упередженості. Аргентина на ЧС-2018 зазнала болючих поразок і від "шашкових" (0:3), і від "гальських півнів" (3:4).