УКР РУС

"Він не просто патріот, а фашист": ультрас Алькоркона виступили проти трансферу Зозулі

24 липня 2021 Читать на русском

Схоже, в українського форварда Романа Зозулі знову виникли проблеми в Іспанії.

Фанатські групи Алькоркона сподіваються, що Роман Зозуля не перейде у їхній клуб. Ультрас вже встигли виступити з резонансними заявами, звинувативши українця в надмірному патріотизмі та фашизмі через його політичні погляди, повідомляє AS.

Зозуля знайшов новий клуб у Іспанії, – журналіст

"Коли серед груп фанатів існують різні думки, найкраще рішення – вислухати думки всіх. Але ми все одно згодні з дечим: це лайно, це породжує розкол, гнів... Чого не було раніше", – написала Penas del Alcorcon у своїх соціальних мережах.

"Футболіст Роман Зозуля – не просто патріот. Він фашист, який підтримує батальйон "Азов" – українське нацистське воєнізоване угруповання. Цій особистості немає місця у нашому клубі і місті. Їхня ідеологія прямо суперечить нашим цінностям", – заявив фанатський клуб Seccion Petaka.

Не залишилась осторонь скандалу і уболівальницька група Pena La Previa: "Ми вважаємо, що підписання гравця, який публікував фото з нацистськими цифрами і підтримує ультраправі та фашистські угруповання в його країні, – помилка. Це несумісно з цінностями терпимості і поваги, які просуває цей спорт".

Нагадаємо, у 2017 році Зозуля вже стикався з подібними проблемами – через протести фанатів Райо Вальєкано зірвався трансфер українця з Бетіса.

"Я з міста, де прояв сили – у пошані": ветеран Валерій Маркус (Ананьєв) – про футбол, війну і шкарпетки від Зозулі