УКР РУС

"Він назвав мене покидьком". Чому Луїс Суарес повернув собі репутацію поганого хлопця

3 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Володимир Лесько

Нападник Барселони Луїс Суарес перебуває на вустах усієї Іспанії, однак не лише завдяки своїм бомбардирським подвигам.

Суарес знову "кусається"

Після укусу Джорджо К'єлліні на ЧС-2014 Луїс Суарес був відсторонений від будь-якої футбольної діяльності на цілих 4 місяці. Підписуючи контракт з уругвайцем, Барселона, за чутками, навіть включила в угоду пункт про агресивну поведінку. Тобто, якби Луїс знову взявся проявляти свої вампірські нахили, то був би жорстко покараний каталонським грандом: від суттєвого штрафу аж до виключення з команди. З того часу пройшло 3,5 року, а Суарес хоча і не завжди грав чисто, та поруч з Мессі здебільшого зосереджувався на самому футболі, ніж на сутичках з суперниками. Однак, схоже, "Ель Пістолєро" знову перетворюється на поганого хлопця.

Барселона – Алавес: скандальне суддівство чи галас на рівному місці?

У матчі 16-го туру Прімери проти Депортіво Суарес відверто заїхав ліктем у потилицю захиснику ла-корунського клубу. Тоді рефері не помітили брудної гри уругвайця, яка могла позбавити його участі в "Ель Класіко". Лучо пронесло, однак він не зробив відповідних висновків і знову грається з вогнем.

Не пройшло й місяця, як не зовсім чиста гра Суареса знову стала топ-темою іспанських видань. Цього разу Лучо заїхав шипами у живіт захиснику Алавесу Рубену Дуарте. Уругваєць вкотре уникнув покарання, але мадридські ЗМІ зробили усе можливе, щоб виставити форварда Барси кровожерливим монстром. Звісно, що в столиці Іспанії особливе ставлення до гравців "блаугранас", але заради справедливості відзначимо, що Луїсіто отримав по заслугах, адже не вчиться на помилках минулого. Він не залишає поза увагою навіть найменшої провокації своїх суперників і відповідає, на жаль, не лише голами...

У матчі проти Валенсії Суарес також присвятив чимало часу не самій грі у футбол, а конфліктам із суперниками. Спочатку він відверто заїхав по нозі Рубену Везу, який перебував без м'яча, а згодом негарно повівся з Габріелем Паулістою. За обидва епізоди уругваєць не отримав навіть жовтої картки.

Суперники вже не мовчать

Захисник Валенсії Габріель Пауліста після гри з Барселоною іронічно прокоментував інцидент з Лучо: "Він назвав мене покидьком, а я його – найкращим форвардом світу". Як повідомляє Marca, гравці Валенсії, повертаючись додому, у літаку лише обговорювали брудні дії Суареса. Цікаво, що уругвайця ще й звинувачували у порушенні негласного правила усіх футболістів. Під час матчу він начебто гукав своїх суперників-захисників на прізвище, сподіваючись таким чином спровокувати помилки.

Не виключено, що "кажани" підуть шляхом Алавеса та звернуться у Дисциплінарний комітет Королівської федерації футболу Іспанії з метою розглянути поведінку форварда Барселони.

Як реагують на гру Суареса футболісти Барселони

У Барселоні вважають, що така гра Суареса нерідко є наслідком провокацій з боку суперників, які дуже добре знають слабкі сторони уругвайця. Однак після того, як мадридські ЗМІ розгорнули проти Луїса справжню кампанію, його партнери вирішили не відсиджуватись мовчки. Лучо знову ризикує пропустити фінал Кубка Іспанії через перебір жовтих карток, а тому одноклубники просять його проявляти більше терпіння та виваженості, пише Marca. Звісно, що партнери відстоюватимуть Суареса до останнього, втім навіть вони усвідомлюють, що Луїс не просто так лідирує у команді за порушеннями правил. Лише у Ла Лазі на рахунку уругвайця вже 27 фолів.