УКР РУС

"Він був би великим в Іспанії": Мата назвав найбільш недооціненого гравця Манчестер Юнайтед

17 квітня 2020 Читать на русском

Півзахисник англійського Манчестер Юнайтед Хуан Мата поділився думкою про одноклубника, якого не оцінили належним чином.

"Першим на думку спадає Майкл Каррік, оскільки я мав можливість грати поруч із ним упродовж тривалого часу. Мені відомо, наскільки він був важливим для команди.

Манчестер Юнайтед видужує: зник хаос, сотні мільйонів витрачаються грамотно, "новий Кріштіану" на авансцені

ЗМІ та вболівальники, мені здається, не приділяли йому належної уваги, не говорили про його важливість, але мені було приємно грати разом із ним. Як атакувальний футболіст я знав, що Майкл, який перебуває позаду, завжди знайде мене пасом, де б я не був.

Жартуючи, називав його квотербеком, бо м'яч завжди прилітав до нього. Та ще й не в ноги, а відразу йому на хід. Інколи люди недостатньо цінують це. Кажуть, що Майкл був не найагресивнішим, але він був дуже розумним гравцем. Бути агресивним йому й не треба було. Він був неймовірним півзахисником для мене. Протягом кар'єри його недооцінювали – і в збірній, і в клубі. Його ігровий стиль дуже цінується в Іспанії. Тут він, імовірно, став би навіть величнішим гравцем", – зізнався Мата в інтерв'ю офіційному сайту клубу.

Нагадаємо, що Майкл Каррік є вихованцем Вест Хема. Також він виступав за Свіндон і Тоттенхем, а в 2006 році перебрався на Олд Траффорд, де провів 12 сезонів. В активі Карріка 5 чемпіонських титулів і кубок ЛЧ сезону 2007/08. Нині екс-хавбек входить до штабу Уле Гуннара Сульшера.

6 переможців Ліги чемпіонів та 3 чемпіони світу – символічна збірна гравців, які завершили кар'єру в 2018 році