УКР РУС

Атлетіко забив 6 голів Севільї в історичному матчі Сімеоне, Вільяреал піднявся у зону єврокубків

4 березня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу у 24-му турі чемпіонату Іспанії відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 24-й тур

Альмерія – Вільяреал – 0:2

Голи: Альбіоль, 67, Моралес, 88

Мальорка – Ельче – 0:1

Голи: Боє, 89

Атлетіко – Севілья – 6:1

Голи: Депай, 23, 26, Грізманн, 53, Карраско, 69, Мората, 76, 90+2 – Гує, 39

Вилучення: Гуйє, 80 (Севілья)

Нереалізований пенальті: Ракітіч, 74 (Севілья)

Циганков елегантно асистував у 3 турі поспіль, але Жирона програла аутсайдеру – екс-форвард Реала вивів із зони вильоту

Вільяреал на виїзді переграв Альмерію. Одна з найгірших команд Ла Ліги, попри шалену перевагу суперника, тримала власні ворота на замку більше години. Аж в середині другого тайму Альбіоль відкрив рахунок ударом у дев'ятку, а Моралес наприкінці зустрічі поставив масну крапку, піднявши команду у зону єврокубків. Левантійці у турнірній таблиці Ла Ліги тепер шості.

Ще одна сенсація сталась на Балеарських островах, де Ельче бився з Мальоркою. У рівній грі гості змогли шокувати острів'ян, забивши на 89-й хвилині зусиллями Боє. На 7-й компенсованій Мурікі, здавалося б, врятував господарів від фіаско, однак після тривалого перегляду відеоповтору гол господарів скасували. У підсумку, 20-та команда чемпіонату здобула другу перемогу в цьогорічному розіграші Ла Ліги, а Мальорка залишилась у трьох очках від зони Ліги конференцій.

Атлетіко у видовищному матчі розтрощив Севілью, відвантаживши у ворота андалусійців аж 6 голів. Два з них були проведені Депаєм на 23-й та 26-й хвилинах – таким чином, Мемфіс став першим футболістом у ХХІ столітті, якому вдалося оформити дубль в дебютному матчі у основі "матрацників" в чемпіонаті. Грізманн же віддав асист, а на 53-й хвилині ще й відзначився сам – це був 150-й гол Антуана за Атлетіко у всіх турнірах. Лишень два гравці в історії "кольчонерос" забили більше.

Крім того, це був 1000-й гол Атлетіко під керівництвом Дієго Сімеоне. Влучний постріл Карраско на 69-й хвилині став 1001-м – лише підопічним Мігеля Муньйоса вдалося забити більше. Це був 613-й матч Дієго Сімеоне на чолі "матрацників", і за цим показником Ель Чоло став лідером серед усіх тренерів "індіанців".

Севілья відповіла голом Гує на 39-й хвилині. Хавбека вилучили наприкінці зустрічі, а перед цим Ракітіч не реалізував пенальті. Покарання за марнотратство виконав Мората – Альваро оформив дубль, встановивши остаточний рахунок і піднявши свою команду на третє місце. Атлетіко не забивав у ворота Севільї 6+ голів з 1966 року. Андалусійці залишились в одному заліковому балі від зони вильоту.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ