УКР РУС

Сельта втримала виїзну нічию з Атлетіко, Вільяреал впевнено переграв Вальядолід: 5-й тур Прімери, матчі суботи

21 вересня 2019 Читать на русском

Відбулись чергові поєдинки 5-го туру чемпіонату Іспанії. Вальядолід без Андрія Луніна зазнав поразки від Вільяреала, Леванте та Ейбар голів не забивали, а мадридський Атлетіко продовжив безвиграшну серію.

Прімера, 5-й тур

Вільяреал – Вальядолід – 2:0

Голи: Касорла, 77 (п), Онтіверос, 89

Леванте – Ейбар – 0:0

Атлетіко – Сельта – 0:0

У першому матчі суботи 5-го туру іспанської Прімери Вільяреал приймав Вальядолід. Прикро, але Андрій Лунін знову залишився у статусі резервного голкіпера команди Серхіо Гонсалеса. Суперники обережно розпочали поєдинок, довго не загрожуючи воротам одне одного, але у другому таймі ініціативу явно захопили господарі. Зрештою, їх тиск вилився у два голи: на 77-й Касорла легко переграв Масіпа з пенальті, а на 84-й Чуквуєзе знайшов ніким не прикритого Онтівероса на дальній стійці, який точно пробив у кут – 2:0. Цей гол виявився останнім у зустрічі.

Лунін зізнався Вернидубу, як переживає відсутність ігрової практики в чемпіонаті Іспанії

Леванте на своєму полі приймав Ейбар. Матч вийшов далеко не найгіршим: команди багато атакували й завершували цікаві підходи до воріт ударами по воротах – найнебезпечніші з них провели Інуї (6-та хвилина, Дмітровіч парирував), Педро Леон (22-га, над поперечиною), Кіке (50-та хвилина, стійка) та Рочіна (82-га, сейв Дмітровіча). Крім того, наприкінці другого тайму виникли суперечки щодо пенальті у ворота Леванте, але арбітри не побачили порушення правил на Техеро. Зрештою, команди так і не змогли відзначитись голами. Фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

Атлетіко після сенсаційної виїзної поразки від Сосьєдада знову розчарував власних фанатів, у рідних стінах не зумівши переграти Сельту. Мадридці домінували протягом усього поєдинку, завдавши понад 20 ударів, але Сельта героїчно трималася. У першому таймі їм пощастило з куражною грою голкіпера Бланко, який витягнув три складні постріли у виконанні Феліша, Лоді та Феліпе; по перерві ж він не зупинився, витягнувши з-під поперечини замикання Коке після кутового. На останніх хвилинах мав шанс відзначитись Лоді, але бразилець з класної позиції вистрілив у притірку зі стійкою. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

Ярмоленко проти гранда, реабілітація Зінченка, пекло Зідана та дуель Клоппа з Лемпардом: топ-5 матчів євровікенду