УКР РУС

Алавес на останніх секундах врятував нічию з Бетісом, Сосьєдад розписав нічию з Севільєю, Вільяреал знову не виграв

19 вересня 2021 Читать на русском

У неділю у чемпіонаті Іспанії відбулось 4 поєдинки. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 5-й тур

Мальорка – Вільяреал – 0:0

Реал Сосьєдад – Севілья – 0:0

Нереалізований пенальті: Оярсабаль, 27

Бетіс – Еспаньйол – 2:2

Голи: Вілліан Жозе, 41, Н. Фекір, 45+4 – Відаль, 16, Кабрера, 90+7

Вилучення: Песселья, 78 (Бетіс)

Валенсія – Реал – початок о 22:00

Осасуна легко перемогла Алавес, Атлетіко у меншості розписав нічию з Атлетіком, Фалькао дебютував за Райо Вальєкано

Програму дня в Іспанії відкривав поєдинок на Балеарських островах, де серед пальм і пляжів розташувався стадіон Іберостар. Там Мальорка приймала Вільяреал – і чинний тріумфатор Ліги Європи підійшов до цієї зустрічі взагалі без перемог у новому сезоні. Підопічні Унаї Емері були надзвичайно вмотивованими, тож у першому таймі вони володіли ініціативою, змарнувавши кілька небезпечних моментів. Після одного з них захиснику Мальорки довелося виносити м'яч з лінії воріт.

Втім, по перерві тиск гостей здувся. За весь другий тайм Вільяреал завдав всього три удари, причому останні два припали на компенсований час. Мальорка виглядала активніше, однак гольових епізодів у господарів теж не виникало. У підсумку, поєдинок завершився нульовою нічиєю.

Реал Сосьєдад у матчі з Севільєю в середині першого тайму змарнував перший реальний шанс вийти вперед. Господарі здобули право на пенальті за гру рукою Дієго Карлоса у власному штрафному. До позначки підійшов Оярсабаль і по-піжонськи легко пробив по центру – Ясін Буну у падінні ногами відбив сферу.

По перерві команди продовжили запеклу боротьбу за середину поля, але до вирішальних ударів справа ніяк не доходила. За 3 хвилини до фінального свистка Рафаель Мір змарнував два моменти поспіль, пробивши повз ворота.

Бетіс у рідних стінах приймав Еспаньйол. Господарі лишень тиждень тому здобули дебютну перемогу в сезоні, а каталонці не виграли ще жодного матчу. Словом, нічия у зустрічі на Беніто Вільямарін нікого не влаштовувала – і краще її розпочали гості, які відкрили рахунок на 16-й хвилині. Відзначився Алейш Відаль, який після передачі від Де Томаса вийшов віч-на-віч з голкіпером, впевнено перегравши його. 0:1!

Втім, "вердібланкос" доволі швидко перехопили ініціативу, а перед самою перервою вони забили два голи голи у відповідь. На 41-й хвилині рахунок зрівняв Вілліан Жозе, який пробив з меж штрафного з рикошетом від захисника, а у компенсований час Набіль Фекір з близької дистанції поцілив у нижній кут – 2:1!

В другому таймі Бетіс домінував, дозволивши Алавесу провести по своїх воротах лишень два негострих удари (в основний час). Щоправда, на 78-й хвилині команда залишилась у меншості внаслідок грубого фолу Пессельї, однак і вдесятьох андалусійці володіли ініціативою. Здавалося, що все так і завершиться перемогою севільців, але на 90+7-й хвилині Кабрера відібрав м'яч у карному майданчику й пробив повз голкіпера. 2:2! Алавес врятував нічию.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ