УКР РУС

Вілл Грігг все ще on fire: як вибити Манчестер Сіті у сидячому положенні, граючи у 3-й лізі

20 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Форвард Вігана та збірної Північної Ірландії Вілл Грігг став героєм понеділка, 20 лютого, у футбольному світі.

Скромний 26-річний хлопець грає за команду, що виступає у 3-му за класом дивізіоні чемпіонату Англії – Лізі 1. Утім за останні пару років він уже двічі стає мегапопулярним у світі. Як йому це вдається?

"Will Grigg's on fire". Як футболіст Північної Ірландії став зіркою вірусного фанатського хіта

На Євро-2016 він став героєм фанатського хіта, який запалював навіть самого "Короля Еріка" Кантона. Чому так сталось? Просто хлопчина, який ніколи не коштував більше 1,5 млн фунтів, взяв і витягнув свій Віган на власних плечах бомбардира-героя з болота, залишивши у Чемпіоншипі. Хіт став вірусним і широко розповсюдився на Чемпіонаті Європи, хоча Грігг зовсім не показав себе там. Та фанатам і гравцям Північної Ірландії це зовсім не заважало.

А напередодні Вілл вибив непереможний (здавалось) Манчестер Сіті великого каталонського алхіміка тренерських наук. Достроково позбавив Пепа можливості встановити унікальний рекорд з 4-х виграних титулів за сезон.

Грігг робить це вже не вперше. У не такому й далекому 2014-му він оформив дубль за МК Донс, розбомбивши інший Манчестер, Юнайтед, у Кубку ліги (4:0). Двічі засмутив одного з найrращих голкіперів світу Давіда Де Хеа.

У сезоні 2017/18 Вілл забив уже 16 голів і зробив 2 асисти у 37 матчах. Якщо хтоcь і поверне Віган у Чемпіоншип (зараз вони йдуть на 3-му місці), то це буде наш вогняний герой. Раундом раніше він двічі зняв скальп із Вест Хема. А у грі з Манчестер Сіті Грігг зробив посміховисько із дорожезного захисту суперника. Пробіг, вдарив ледь не сидячи і вивів у чвертьфінал.

Як насміхаються у соцмережах, форвард команди 3-го дивізіону забив більше голів проти топ-6 клубів АПЛ у поточному сезоні, ніж бомбардир Манчестер Юнайтед Ромелу Лукаку.

Він довів, що тактика "бий-біжи і не забудь вдарити" все ще може бути ефективнішою для англійського футболу, ніж усі ці вишукані тікі-таки Гвардіоли з 80-відсотковим володінням м'ячем. Вілл Грігг все ще on fire!

Віган – Манчестер Сіті: фанати манчестерців не розуміють Гвардіолу і хочуть, щоб Зінченко грав у фіналі Кубка ліги