УКР РУС

Виконком ФФУ вніс зміни до регламенту щодо скорочення кількості команд в УПЛ

29 квітня 2016 Читать на русском

Виконавчий комітет Федерації футболу України схвалив зміни та доповнення до Регламенту Всеукраїнських змагань Прем’єр-ліги сезону 2015/16 років.

Зміни стосуються чемпіонату України-2016/17 років.

Список змін у регламенті:

"1.1. Внести зміни та доповнити статтю 5 Регламенту змагань ПЛ сезону 2015/16 пунктом 13 наступного змісту:

"13. У випадку прийняття рішення про зменшення кількості Учасників змагань ПЛ сезону 2016/17 до 12 команд будуть діяти наступні положення:

13.1. Чемпіонат проводиться у два етапи. 1-й етап – 2 кола, 22 тури, 132 матчі. За підсумками 1-го етапу формуються 2 групи по 6 команд. Група 1 (місця з 1-го по 6-е) – визначають чемпіона ПЛ та команди-учасниці змагань УЄФА. Група 2 (місця з 7-го по 12-е) – визначають команди, які залишають змагання ПЛ. Спортивні показники, здобуті на першому етапі змагань, зберігаються.

13.2. За підсумками сезону-2016/17 ротація команд між лігами відбувається наступним чином: команди першої ліги ПФЛ, що за спортивними показниками посіли 1 та 2 місця у турнірній таблиці, напряму підвищуються в класі за наявності Атестату ФФУ на право участі в змаганнях головних команд ПЛ. Команди ПЛ, що за спортивними показниками посіли останні 11 та 12 місця у чемпіонаті ПЛ, напряму понижуються у класі та переходять до ПФЛ.

13.3. Якщо команду Учасника ПЛ виключено зі змагань, і вона посіла у підсумковій таблиці місце вище передостаннього, тоді в ПЛ залишається Учасник, головна команда якого посіла передостаннє місце у турнірній таблиці.

13.4. У випадку відмови клубу Першої ліги від включення до складу Учасників ПЛ, право на це отримує клуб, команда якого посіла у підсумковій турнірній таблиці змагань Першої ліги ПФЛ наступне місце (але не нижче третього місця) після команди клубу, що відмовився від переходу до ПЛ".

Нагадаємо, наприкінці лютого було затверджено формат наступного сезону УПЛ.

Прощавай, Волинь! Чи писала Леся Українка про футбол?