УКР РУС

Вихованець Шахтаря потрапив на радари європейського чемпіона з українським слідом

7 січня 15:02 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

Артур Авагімян, який нині на правах оренди виступає за Чорноморець, зацікавив батумське Динамо.

Український півзахисник Олександрії Артур Авагімян потрапив до сфери інтересів батумського Динамо, повідомляє "ТаТоТаке".

Легенда Динамо та чемпіон Грузії – Колос визначився зі спаринг-партнерами на зимових зборах у Туреччині

За інформацією джерела, від серйозних кроків цієї зими чемпіона Грузії, який тренує українець Андрій Демченко, зупинило те, що 26-річний півзахисник вже заграний за дві команди – у сезоні 2023/24 він встиг зіграти за Олександрію, а потім на правах оренди за Чорноморець.

Динамо продовжує стежити за Авагімяном – у ньому вбачають заміну одному з лідерів клубу Гіоргі Зарії. Влітку 26-річний атакувальний хавбек міг опинитися в УПЛ – на нього претендувало декілька клубів з амбіціями єврокубків, але найближчою була Зоря. Через війну Зарія не ризикнув переїжджати в Україну і 1 січня 2024 року перейшов у казахський Кайрат.

Нагадаємо, Авагімян – вихованець Шахтаря, де й розпочав професіональну кар'єру. Встиг пограти за Маріуполь, київський Арсенал, Чорноморець, Олександрію та вірменський Алашкерт. Його контракт з командою Руслана Ротаня чинний до 30 червня 2025 року, а оренда у колективі Романа Григорчука – до літа 2024-го. Transfermarkt оцінює гравця у 400 тисяч євро.

"Ми, одесити, у морі не купаємося": ветеран у 25, плакав після гола Динамо, займається трейдингом – сенсація сезону УПЛ