УКР РУС

"Відпустіть мене": Коваленко – про новий контракт Шахтаря, пропозицію Бенфіки та перехід в Аталанту

28 червня 2021 Читать на русском

Український легіонер Аталанти Віктор Коваленко розповів про свій відхід з донецької команди.

"Чи правда, що Шахтар пропонував мені новий контракт на гірших умовах? Ні! Ми розмовляли з Палкіним, але жодного разу про гроші не говорили. Все-таки я вихованець, дуже багато пограв у цьому клубі.

Коваленко покине Аталанту – на українця вже з'явився претендент з Серії А

Але це більше моє рішення було. Я думав до останнього – залишатися у Шахтарі чи спробувати себе в Італії. Знав, що Аталанта дивиться за мною. Мені здається, що у мене не було б другого шансу, якби я підписав з Шахтарем новий контракт. Я б шкодував потім, що не спробував себе в Європі.

Була ще Бенфіка. Але вони мене хотіли безкоштовно забрати. Я подумав, посидів, з Шаблієм теж переговорили – вирішив, що хочу в Аталанту.

Я міг піти безкоштовно. Під час зимових зборів Аталанта запропонувала гроші Шахтарю. Я підійшов до тренера і сказав: "Все, я головою вже там. Відпустіть мене". Пішли до Палкіна, поговорили. Нормально розійшлись", – сказав Коваленко в інтерв'ю YouTube-каналу "ОТДУШИВДУШУ".

Нагадаємо, 25-річний футболіст перебрався у Бергамо минулої зими із Шахтаря за символічні 600 тисяч євро (за інформацією Transfermarkt). Відтоді Коваленко лише раз виходив на поле в чемпіонаті Італії, зігравши три хвилини.

Не такі вже ми й невдахи: Україну душили найкращим пресингом Євро-2020, а Манчіні врятував головний козир італійців