УКР РУС

Відбір до Євро-2020: Казахстан вдома поступився Кіпру, Білорусь розписала нічию з Естонією

10 жовтня 2019 Читать на русском

Розпочався сьомий тур кваліфікації на чемпіонат Європи-2020. Оперативні звіти про сьогоднішні матчі читайте на "Футбол 24".

Євро-2020, кваліфікація

Казахстан – Кіпр – 1:2

Голи: Єрланов, 34 – Сотіріу, 73, Іоанну, 85

Білорусь – Естонія – 0:0

У першому матчі сьомого туру Казахстан вдома програв кіпріотам. Рахунок у зустрічі на 34-й хвилині відкрив Темірлан Єрланов, який заштовхав м'яч у ворота після подачі з кутового та удару уродженця України Сергія Малого в стійку. До кінця першого тайму господарі створили задосить гольових моментів, але реалізація їх підвела.

Кіпр зрівняв рахунок вже по перерві – Сотіріу головою підправив подачу з флангу під дальню стійку. Екс-українець Дмитро Непогодов не міг врятувати свою команду. Колишній голкіпер Ворскли потягнув удари Папуліса та Іоанну, двічі добре зіграв на виході та зняв небезпечний навіс.

Наприкінці зустрічі казахи організували дві хороші атаки та дивом не вирвали перемогу – за гостей зіграв каркас воріт. Натомість Кіпр на 84-й хвилині провів гольову атаку – Кості вільно прострілив крізь весь штрафний майданчик господарів, Непогодов помилився, а Іоанну загнав м'яч у порожні ворота.

Таким чином Казахстан програв 1:2 і поступився третім місцем у групі І Кіпру. Зараз в активі азійців 7 очок – від прохідної другої сходинки, на якій розмістилася Росія, їх відділяє аж 8 пунктів. Сергій Малий отримав за матч середній бал від SofaScore – 6.5, а Дмитро Непогодов – одну з найгірших оцінок (6.3).

У Мінську зустрічалися аутсайдери групи С – Білорусь приймала Естонію. Команди не спромоглися забити бодай один гол, фінальний свисток зафіксував нульову нічию. Білоруси залишилися на 4 місці у квінтеті з 4 очками, а естонці набрали перший заліковий бал у відборі та залишилися на дні турнірної таблиці.

Найкращий момент у першому таймі мали гості. Колишній форвард Карпат Сергій Зеньов вирізав розкішний пас з правого флангу у штрафний майданчик, однак капітан збірної Естонії Васильєв дивом не забив. Спершу врятував відомий в Україні виступами за Чорноморець Олександр Гутор, а потім Васильєв не влучив у порожні ворота.

Ігровою перевагою все ж володіла Білорусь. Три супершанси мав Драгун. Однак Лепметс у воротах балтів просто-таки феєрив, потягнувши удар впритул з лінії воротарського майданчика. В іншому епізоді сам Драгун головою пробив у сантиметрах над поперечиною. Ще був епізод після стандарту за участю Мартиновича та Маєвського, але й там на висоті був Лепметс. Голкіпер Естонії потягнув декілька ударів головою, а єдиною грубою помилкою від нього Лаптєв не скористався. Тому Лепметс став найкращим гравцем матчу.

Слов'янський виклик Англії, вендета для Дешама та останній шанс Бейла та Ко – топ-фішки 7-го та 8-го турів євровідбору