УКР РУС

"Від бойкоту – до реального матчу": у ФФУ прокоментували можливість проведення поєдинку Україна – Росія

17 жовтня 2018 Читать на русском

Генеральний секретар Федерації футболу України Юрій Запісоцький розповів, наскільки реальна зустріч "синьо-жовтих" зі збірною Росії у плей-офф Ліги націй.

"Потенційний матч проти збірної Росії? Щодо цього вже кілька років діє спеціальне рішення УЄФА – максимально розводити на всіх етапах змагань як клуби, так і збірні України та Росії. Це ж рішення діє і тут, тому в разі потрапляння в плей-офф своєї ліги ми з Росією будемо розведені в півфіналах і зустрінемося тільки в фіналі. Це нормальна практика, яку ми абсолютно підтримуємо. Якщо ж доля зведе нас в фіналі плей-офф, що ж – окей, зіграємо у фіналі.

Матч Україна – Росія в Лізі націй: наскільки це реально

Бойкот? Зараз мова може йти про все. Ми стали переможцями групи Ліги націй тільки вчора, тому "холодного" аналізу цієї ситуації ще не зроблено. Звичайно, важливе питання – де буде цей матч? Тут сам факт можливої поїздки в Росію буде предметом великої дискусії ... Поки ж можу висловити свою особисту точку зору – це навряд чи взагалі неприпустимо.

"У випадку фінального матчу УЄФА, можливо, запропонує варіант нейтрального поля. Але поки це все досить умовно. Зараз особисто у мене немає впевненості навіть у тому, що наші потенційні опоненти в цьому питанні (збірна Росії. – прим. "Футбол 24") дійдуть до фіналу плей-офф", – цитує Запісоцького Обозреватель.

Нагадаємо, збірна України мінімально перемогла Чехію та достроково вийшла до дивізіону А.

Курйоз дня: Арбітр матчу Австрія U-21 – Росія U-21 не поставив пенальті після того, як з гравця злетів бутс