УКР РУС

"Вибрав запорізький Металург заради грошей і пошкодував": екс-партнер Бекхема пригадав повернення в УПЛ

25 квітня 2020 Читать на русском

Найтитулованіший українець в історії американської MLS і чемпіон США 2004 року Дмитро Коваленко розповів про свій невдалий перехід до запорізької команди у 2005 році.

"Чи була у мене можливість повернутися в Україну? Були дзвінки від людей з Шахтаря. У Дніпрі навіть тренувався, але належав американській команді, так що за мене треба було платити. Наскільки я розумію, це було тоді для клубу проблемою. А вже коли влітку 2005 року з'явилася можливість пограти в Україні, розглядав два варіанти – Чорноморець і Металург. Вибрав Запоріжжя і пошкодував.

"Суркіс віддав за мене великі гроші і хотів повернути витрачене": Верпаковскіс пояснив, чому продовжив контракт з Динамо

Якщо чесно, вибрав через гроші – в Запоріжжі більше пообіцяли. Виявилося, я помилився – треба було йти до Альтмана, а не до Грозного. У Металурзі на мене розраховували як на атакувального півзахисника, але в підсумку навіть шансу не дали. Я дуже старався, за дубль забив Шахтарю, Металісту, але за першу команду мене все одно не випускали. Лише під завершення чемпіонату, в самому кінці матчу, випустили на заміну проти Чорноморця. Підписавши, просто в ігнор мене відправили.

Чому? Ніхто не пояснював. Знаєте, як у нас в футболі працюють? Треба заносити, щоб грати. Розумієте, про що я говорю? А я ж з США, не в темі цих справ, і вважав ненормальним таке робити. Відтак просто втратив час і шанс показати себе на батьківщині", – сказав Коваленко в інтерв'ю виданню Sportarena.

Нагадаємо, Коваленко виступав за молодіжну команду Динамо. У 1992 році емігрував у США. Його першою професіональною командою став Чикаго Файр. Також виступав за Ді Сі Юнайтед, Нью-Йорк Ред Булз, Реал Солт-Лейк та Лос-Анджелес Гелаксі. По сезону провів у німецькому Санкт-Паулі та запорізькому Металурзі.

Яремчук, недооцінений гравець збірної України і заміна форварду Динамо – ці трансфери у топ-ліги вже чекають