УКР РУС

Вест Хем – Шеффілд Юнайтед: Ярмоленко з асистом та високим балом, невдача кризових лондонців з найнуднішою командою АПЛ

26 жовтня 2019 Читать на русском
Автор: Юрій Яковлев

Вест Хем розійшовся миром з Шеффілд Юнайтед (1:1) в матчі 10-го туру АПЛ. Андрій Ярмоленко відіграв весь поєдинок. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Матч та онлайн-трансляція Вест Хем – Шеффілд Юнайтед стартував о 17:00 за київським часом. Після 9-ти турів чемпіонату суперники набрали по 12 очок. Команда Ярмоленка не може виграти 3 поєдинки чемпіонату поспіль, а останні два матчі програла. Натомість новачок АПЛ в минулому турі здолав Арсенал, а також мав найкращий захист чемпіонату – лише 7 пропущених голів, стільки ж у Ліверпуля.

Андрій Ярмоленко, в активі якого 3 голи в АПЛ 2019/20, розпочав гру з перших хвилин на звичній для себе позиції правого вінгера. Господарі одразу після стартового свистка арбітра пішли вперед і заробили право на кутовий. Втім, подача з кута поля ударом по воротах Шеффілд Юнайтед не завершилася. Хороший момент міг виникнути у Ярмоленка, але українець трохи не дістав м'яч після прострілу з флангу. Вест Хем влаштував справжню облогу воріт Діна Хендерсона за допомогою серії стандартів, але витиснути з цього бодай напівмомент "молоти" не зуміли.

Вест Хем – Шеффілд Юнайтед – 1:1 – відео голів та огляд матчу

"Клинки" відповіли прострілом Макголдріка з правого флангу, на який ніхто з партнерів не відгукнувся. Ярмоленко увійшов у штрафний майданчик, але не зумів розхитати захисника гостей – кутовий. Стандарт знову не приніс Вест Хему жодних дивідендів. А от удар Феліпе Андерсона в наступній атаці вийшов дуже хорошим. Бразилець змістився з лівого флангу в центр і вистрілив метрів з 30-ти – над дев'яткою!

Шеффілд заробив свій перший кутовий лише на 29-й хвилині, але одразу створив гольовий момент – Макголдрік п'ятою підправляв м'яч у ворота метрів з 5-ти, але Роберто врятував Вест Хем! Добити не дали захисники, які вибили м'яч подалі. Наступний стандарт гостей знову завершився ударом Макголдріка, але цього разу не так небезпечно.

Активізувалися гості, які провели ще декілька атак. В першому випадку удар Ландстрема був неточним, а постріл Стівенса заблокували захисники. Навіть ближчими були до голу гості наприкінці тайму, але забили все ж господарі. Ярмоленко підхопив м'яч перед штрафним суперника та в дотик покотив на Снодграса. Той блискуче розібрався в епізоді, спрямувавши м'яч у ближній кут. 1:0 – асист Ярмоленка допоміг Вест Хему виграти перший тайм.

В дебюті другої половини гри українець отримав по ногах від Стівенса, проте продовжив гру без медичної допомоги. Вест Хем розігнав контратаку, яка завершилася ударом Ярмоленка з лінії штрафного після скидки Аллє – захисник заблокував. Гості відповіли теж дуже небезпечно – Белдок пробив метрів з 5-ти, але Крессвелл та Роберто врятували команду та зберегли свої ворота. Ярмоленко впав у штрафному майданчику в боротьбі із захисником, але арбітр не відреагував на епізод, призначивши удар від воріт.

На 57-й хвилині Ярмоленко міг записати у свій актив другий асист. Андерсон перехопив м'яч на чужій половині поля та перевів на Андрія. Українець міг бити сам, але віддав тонкий пас на того ж Андерсона, який не зміг переграти голкіпера. Шеффілд міг зрівнювати рахунок, але Болбек змарнував вбивчий момент, пробивши повз ворота після пасу Макголдріка.

На 69-й хвилині Шеффілд все ж забив у відповідь. Муссе з льоту класно впіймав м'яч після невдалого виносу Нобла та вразив дальній кут воріт Роберто. Іспанець був безсилим.

Ярмоленко побачив підключення Крессвелла та божественно віддав тому на хід. Захисник опинився на ударній позиції у штрафному, але програв дуель Хендерсону. Дальній удар Райса в наступній атаці парирував голкіпер, а Ярмоленко на останніх секундах поєдинку пробив невлучно.

Вест Хем намагався вирвати перемогу, але матч все ж завершився мировою. Обидві команди набрали по 13 очок та продовжують перебувати в середині таблиці.

Ярмоленко провів відмінний матч та став одним із найкращих

Вінгер збірної України відіграв весь поєдинок та став чи не найактивнішим у складі Вест Хема. Саме через фланг українця, який діяв на позиції правого вінгера, команда Пеллегріні провела більшість своїх позиційних атак – 40%. Для порівняння, через центр пройшло лише 22%, а через ліву бровку – 38%. Ярмоленко отримав одну з найвищих оцінок від Who Scored у складі "молотів" – 7,3, краща лише у Снодграса (7,6).

Sofa Score саме Ярмоленка вважає найкращим гравцем поєдинку Вест Хем – Шеффілд Юнайтед. 7,7 – українець отримав найвищий бал серед усіх 22-х гравців, які вийшли на поле. 30-річний вінгер збірної України віддав одразу 4 ключові передачі, створив 4 моменти та цілком міг записати до свого активу цілих 3 асисти. Хто ж винен, що Андерсон та Крессвелл, наче змовившись, били просто у голкіпера з вбивчих позицій! Наприкінці матчу Ярмоленко і сам міг принести перемогу Вест Хему, але не влучив у ворота. Втім, варто відзначити і певний мінус у грі українця – 13 втрат м'яча, але це ніщо у порівнянні зі Снодграсом, в пасиві якого 21 втрата.

"Сімкою" оцінив гру Ярмоленка і Sky Sports – другий результат у команді після автора забитого м'яча.

Ярмоленко віддав "лише" гольовий пас на Снодграса, блискуче розібравшись у ситуації. Нічого зайвого – швидко прийняв правильне рішення та покотив у дотик прямісінько туди, куди треба. Все геніальне – просте. Шотландець отримав блискучу передачу у вільну зону, яку просто зобов'язаний був реалізовувати.

Вест Хем напрацював на перемогу

Результат поєдинку виглядає дещо оманливим. За підсумками першого тайму гості награли на свій забитий м'яч – 1,03 xG, тоді як у Вест Хема було лише 0,38 очікуваних голів. Втім, саме господарі реалізували свій шанс та пішли на перерву з перевагою в рахунку. Роберто врятував Вест Хем, потягнувши удар Макголдріка фактично впритул.

А от в другій половині гри забив лише Шеффілд Юнайтед, хоча саме в цей період господарі грали куди активніше. Підсумкових 2,43 xG Вест Хема проти 1,23 у гостей свідчать про те, що підопічні Пеллегріні більше награли на перемогу (мали забивати щонайменше двічі найкращій обороні чемпіонату після 9-ти турів), але не склалося.

Не дивно, що Мануель Пеллегріні саме низьку реалізацію гольових моментів назвав ключовим фактором втрати перемоги. Зауважимо, що за підсумками 10-ти турів Вест Хем забив 12 голів, але команда Пеллегріні грала лише з двома грандами – Манчестер Сіті і Ман Юнайтед. У найближчих поєдинках Ярмоленко та компанія зобов'язані перемагати Ньюкасл та Бернлі, адже далі "молотів" чекають Тоттенхем, Челсі, Вулверхемптон та Арсенал...

Команда Ярмоленка потрапила в чорну смугу, а Шеффілд Юнайтед – найнудніша команда АПЛ

Сумний факт – Вест Хем не перемагає вже 4 поєдинки поспіль. При цьому суперниками підопічних Пеллегріні були не такі грізні Борнмут, Крістал Пелас, Евертон та Шеффілд Юнайтед. Лише 2 набрані очки в цих двох матчах ставлять єврокубкові амбіції "молотів" під серйозний удар, адже попереду поєдинки з куди складнішими суперниками. Втім, позаду лише чверть чемпіонату – все ще можна виправити.

Окремо слід відзначити Шеффілд Юнайтед. Новачок АПЛ пропустив лише 8 голів у 10-ти матчах – це другий показник ліги після Ліверпуля, який має гру в запасі. Надійна оборона – безумовно, плюс команди Кріса Вайлдера, але що робити з атакою? Скромні 9 забитих голів – з такою низькою результативністю (гірші справи лише в Уотфорда, Ньюкасла та Крістал Пелас) розраховувати на збереження прописки в АПЛ буде непросто. Наразі надійний захист дозволяє "клинкам" перебувати навіть у топ-10, але наскільки довго це триватиме? На даний час саме Шеффілд Юнайтед є найнуднішою командою Прем'єр-ліги – в 10-ти матчах за участю новачка забито лише 17 голів (найгірший показник чемпіонату).

Манчестер Сіті розгромно обіграв Астон Віллу – божественний Стерлінг і тьмяні конкуренти Зінченка