УКР РУС

Челсі мінімально здолав Ньюкасл: 22 тур АПЛ, матчі суботи

12 січня 2019 Читать на русском

В рамках 22 туру АПЛ Вест Хем несподівано переміг Арсенал, Ліверпуль вирвав перемогу в Брайтона, Саутгемптон в меншості переграв Лестер, Крістал Пелас поступився Уотфорду. Рахунок та звіт про матчі читайте на сайті "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2018/19, 22 тур

Вест Хем – Арсенал – 1:0

Гол: Райс, 48

Бернлі – Фулхем – 2:1

Голи: Браян, 20, (аг), Одой, 23, (аг) – Шюррле, 3

Брайтон – Ліверпуль – 0:1

Гол: Салах, 50, (пен)

Кардіфф – Хаддерсфілд – 0:0

Крістал Пелас – Уотфорд – 1:2

Голи: Каткарт, 38, (аг) – Каткарт, 67, Клеверлі, 75

Лестер – Саутгемптон – 1:2

Голи: Ндіді, 58 – Ворд-Прауз, 11, (пен), Лонг, 45+2

Вилучення: Валері, 45

Челсі – Ньюкасл – 2:1

Голи: Педро, 9, Вілліан, 57 – Кларк, 40

Арсенал на виїзді несподівано поступився Вест Хему. Перший момент мали "молотобійці", але Нобл не зумів переграти Лєно. На це "каноніри" відповіли двома поспіль ударами Ляказетта, однак перший тайм завершився без голів. Але на початку другого Вест Хем вийшов вперед, Райс пробив з меж штрафного після зручної скидки Насрі. Арсенал після цього намагався відігратись і навіть забив, проте з офсайду, тож Вест Хем святкував перемогу в матчі.

Бернлі курйозно переміг Фулхем. Головною особливістю цього матчу стало те, що всі голи забили гравці Фулхема. Відкрив рахунок Шюррле вже на 3 хвилині з передачі Одоя, але на 20 хвилині Браян намагався заблокувати простріл Хендріка і м'яч від захисника влетів у ворота. А ще за 3 хвилини Хендрік знову "асистував", цього разу влучивши в голову Одою і Ріко в обох випадках нічого не міг зробити.

Ліверпуль у важкому матчі здолав Брайтон. Мерсисайдці намагались віднайти ключ до захисту Брайтона і вдалось це лише в другому таймі, коли Монтойя сфолив у штрафному, а Салах реалізував пенальті. Окрім цього в Ліверпуля була величезна перевага у володінні м'ячем, адже Брайтон сподівався відзахищатись весь матч.

Аутсайдери чемпіонату Кардіфф та Хаддерсфілд не змогли відзначитись забитими м'ячами. Гості мали набагато більше ударів, проте з 12 ударів лише один був у площину воріт, а відтак очевидні нулі на табло.

Уотфорд здобув вольову перемогу над Крістал Пелас. Лондонці вийшли вперед завдяки автоголу Каткарта наприкінці першого тайму, однак захисник реабілітувався у другому таймі. А Клеверлі після виходу на заміну приніс перемогу "шершням".

Саутгемптон в меншості втримав перемогу над Лестером. Ворд-Прауз ударом з пенальті вивів "святих" вперед, але ключовою стала кінцівка першого тайму, адже Валері отримав другу жовту картку і майже одразу Лонг подвоїв перевагу Саутгмптона. В другому таймі "лисиці" один м'яч відіграли завдяки голу Ндіді, проте підопічні Хазенхюттля втримали перемогу.

Челсі вдома мінімально переграв Ньюкасл. Рахунок вже на 9 хвилині відкрив Педро після розкішної передачі Луїса елегантно перекинувши воротаря. Бразильський захисник мав можливість забити після подачі з кутового, проте не зумів влучити у ворота. А от Кларк результативно замкнув навіс Річі, тож на перерву команди пішли за нічийного рахунку. По перерві лондонці знову вийшли вперед, цього разу Вілліан отримав пас від Азара на лівому краю штрафного, хитнув захисника і красивим обвідним ударом влучив під самісіньку стійку. Цей гол став вирішальним у матчі і "аристократи" святкували перемогу.

Завдяки цій перемозі Вест Хем набрав 31 пункт та піднявся на 8 місце. Арсенал з 41 очком залишився на 5 позиції. Бернлі здобув уже третю перемогу поспіль і набрав 21 очко, що дозволило відірватись від зони вильоту, в які залишився Фулхем з 14 пунктами. Ліверпуль залишаєтсья на вершині турнірної таблиці з 57 пунктами, Брайтон залишився на 13 позиції. Саутгемптон також потроху відривається від небезпечної зони, набравши 19 очок та піднявшись 16 місце, Лестер з 31 пунктом лишився на 8 сходинці. Перемога Уотфорда дозволила "шершням" піднятись на 7 місце, Крістал Пелас лишився на 14 позиції, а Кардіфф та Хаддерсфілд залишаються на дні турнірної таблиці. Челсі набрав 47 очок та залишився на 4 позиції, Ньюкасл з 18 очками залишився на 18 позиції.