УКР РУС

Вест Хем – Манчестер Юнайтед: Ярмоленко з низьким балом і відібраним голом, антирекорд АПЛ і вбивча ефективність

29 вересня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Вест Хем приймав Манчестер Юнайтед у 7-му турі чемпіонату Англії. Читайте рахунок і огляд матчу АПЛ 2018/19 на "Футбол 24".

Матч Вест Хем – Манчестер Юнайтед стартував о 14:30 за київським часом. Андрій Ярмоленко вийшов у старті, тоді як екс-гравці Динамо і Шахтаря Лукас Перес і Фред опинились у запасі.

Вест Хем почав домінувати з перших секунд. Не дивно, що вже на 6-й хвилині Андерсон відкрив рахунок, елегантно пробивши п'ятою. Бразилець відгукнувся на простріл Сабалети з правого флангу. Дебютний гол Феліпе в АПЛ – відразу красень. Варто відзначити, що перед гольовим пасом Пабло забрався у положення поза грою, яке не помітили арбітри. Мартіаль у схожому епізоді пробив головою повз ворота. Лукаку також з другого поверху поцілив з меж штрафного лише у стійку.

Вест Хем – Манчестер Юнайтед – відео гола

Перший тайм Ярмоленко відіграв не найкращим чином до 40-ї хвилини. М'яч до українського вінгера або не потрапляв, або він не міг належно ним розпорядитись. Під кінець тайму Андрій прокинувся. Спочатку ледь не розіграв з Аранутовичем вбивчу двоходівку. А ось на 43-й Ярмоленко забив свій третій гол в АПЛ. Тут все вирішив рикошет Лінделефа, від якого снаряд полетів зовсім не туди, куди очікував Де Хеа. Забитий м'яч переписали в підсумку на шведского захисника.

Вест Хем – Манчестер Юнайтед: відео, як Ярмоленко змусив Лінделефа забити автогол

Феллаїні міг скоротити розрив у рахунку ударом головою – Фабіанскі у красивому стрибку витягнув круглого з самісінької лінії. Вест Хем ж почав розривати манкуніанців на контрах. Однак Андерсон тричі поспіль запоров перспективні атаки господарів не дуже вдалими передачами. Решфорд покарав Вест Хем крутим голом п'ятою з льоту. Та майже відразу після заміни Ярмоленка "молоти" відновили свою перевагу. Арнаутовіч уникнув офсайду і розстріляв голкіпера МЮ.

На останніх хвилинах Вест Хем не відчув особливих проблем. Не допомогла і заміна Погба на екс-півзахисника Шахтаря Фреда на 70-й (новий сигнал для француза?) – бразилець нічим цікавим не відзначився. А тим часом спонсори суботньої гри визнали капітана господарів Майкла Нобла гравцем матчу. Справедливо!

Вест Хем набирає 7 очок і виходить на 12-е місце. Перша домашня перемога команди Ярмоленка в АПЛ у сезоні 2018/19. Манчестер Юнайтед залишається 8-м, взявши тільки 10 пунктів з 21-го можливого. Відставка Моурінью все ближча?

У Моурінью багато індивідуальностей і мало команди

Тактика Жозе не працює проти міцних команд. Вест Хем спочатку взяв МЮ штурмом, а потім плавно відмовився від контролю м'яча, добиваючи кількома ударами на контратаках. Погба знову зіграв сам по собі, Лукаку самотужки намагався щось придумати і майже вдалось. Та загалом це було потворно і сумно. Символом гри манкуніаців став гол Решфорда – дуже круто, але це просто тимчасовий зблиск генія.

Усе якось без системи. Якщо Моурінью щось хотів сказати свою заплутаною тактичною схемою без крайніх півзахисників, то цього не зрозуміли навіть його гравці. Що гірше, в Манчестер Юнайтед не було шансів на фінальний штурм. Арнаутовіч вже через пару хвилин після повернення гостей у гру поховав їх остаточно.

Вбивча ефективність Вест Хема

"Молоти" 3 рази пробили у площину воріт – забили 3 голи. Де Хеа у своєму стилі – пропускає все, що може. Однак істина в іншому – воротаря просто кинули на розтерзання. Не особливо там іспанець і винен. Хоча найгірший бал від Whoscored (5,5) серед усіх гравців отримав. Атакувальне тріо Ярмоленко – Арнаутовіч – Андерсон працює все краще і краще.

Проти усяких там аутсайдерів і середнячків на старті сезону вони розтринькали непростимо багато очок. З Евертоном, Челсі та Манчестер Юнайтед набрали 7. Поєднання приємної оку атакувальної гри, якогось 22-го дихання Нобла та Сабалети, помірного прагматизму і добротного захисту, а також надійного воротаря дає зброю для набирання очок.

Ярмоленко зіграв не найкраще, але може радіти

Андрій отримав найгірший бал у своїй команді від Whoscored (6,13), примудрившись поступитись навіть Снодграсу, який його замінив. Але гол зробив саме він, закрутивши голову Шоу та Лінделефу і змусивши останнього стати автором гола у свої ворота. В інших епізодах Ярмоленко діяв, м'яко кажучи, не дуже яскраво. Тричі заробляв на собі фоли, виграв одне єдиноборство – це ще декілька плюсів.

Решту часу провів малоефективно. Лише 8-й у Вест Хемі за кількістю контактів з м'ячем! Коли таке ще було. Часто губився на полі, хоча й партнери не могли знайти його у вигідній позиції. Гол у роздягальню вплинув на гостей. Утім без ініціативності українця не було б автогола Лінделефа. Можна б ще краще, але цього дня настав час сяяти партнерів.

Найгірший старт Манчестер Юнайтед в історії АПЛ

МЮ побив власний антирекорд. Ще ніколи "червоні дияволи" не набирали лише 10 очок і мали негативну різницю голів за стартові 7 матчів АПЛ. Востаннє це було ще до заснування Прем'єр-ліги у 1989-му (7 балів). Команда Моурінью допомогла Вест Хему здобути лише 2-у перемогу над манкуніанцями за 20 останніх матчів!

Англія. АПЛ, 7 тур

Вест Хем – Манчестер Юнайтед – 3:1

Голи: Андерсон, 5, Лінделеф, 43 (авт.), Арнаутовіч, 74 – Решфорд, 71