УКР РУС

Болонья не пустила Аталанту в топ-4 Серії А, Емполі з Коваленком не знайшов аргументів проти Кальярі

3 березня 20:52 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

В рамках недільньої програми 27-го туру італійської Серії А 2023/24 було проведено декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2023/24, 27-й тур

Верона – Сассуоло – 1:0

Гол: Швідерскі, 79

Емполі – Кальярі – 0:1

Гол: Янкто, 69

Фрозіноне – Лечче – 1:1

Голи: Шадіра, 45+2 – Крстовіч, 61 (п.)

Аталанта – Болонья – 1:2

Голи: Лукман, 28 – Зіркзеє, 57 (п.), Фергюсон, 61

"Я переріжу тобі горло": тренери здуріли під час матчу Серії А – фінал у прямому ефірі шокував

Програму дня в Італії відкривала битва аутсайдерів. Верона, яка мала за плечима 6-матчеву безвиграшну серію, приймала Сассуоло – у "нероверді" серія без перемог досягла 7 турів. Обидві команди мали по 20 очок. Гості у випадку тріумфу покинули б зону вильоту, але не судилося.

У доволі рівній грі все вирішили дві заміни. У господарів на 68-й хвилині замість Анрі й Лазовіча з'явились Швідерскі та Бонаццолі, а на 79-й перший відзначився з передачі другого – 1:0! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця. Сассуоло опустилось на передостанню сходинку, а Верона відірвались від трійки аутсайдерів на три очки.

Емполі на своєму полі доволі сенсаційно програв Кальярі. Невдаха Серії А обмежився одним голом, забитим по перерві. Хоча Камб'ягі ще до середини першого тайму мав виводити господарів вперед, але влучив у стійку. А Какаче таки забив, але гол не зарахували через офсайд. Український півзахисник Віктор Коваленко вдруге поспіль вийшов в основі і провів на полі 72 хвилини. Емполі опустився на одну сходинку в турнірній таблиці і тепер йде чотирнадцятим. Кальярі ж треба набрати ще один бал, аби покинути зону вильоту.

Ще двоє аутсайдерів поточного сезону – Фрозіноне та Лечче – розписали бойову нічию. Господарі забили гол у роздягальню, а "вовки" по перерві лише з другої спроби зуміли зрівняти з пенальті. Одне очко дозволило Лечче скористатись щільністю у таблиці і вистрибнути одразу на тринадцяту сходинку.

Аталанта втратила шанс увірватись у топ-4 Серії А, поступившись Болоньї. Хоча починалось все більш ніж перспективно – Лукман вже в середині тайму вивів бергамасків вперед. Однак по перерві гості заробили і реалізували пенальті, а вже за 3 хвилини Фергюсон перевернув все з ніг на голову.

Як наслідок, Болонья набрала 51 очко і закріпилась на четвертій сходинці, відірвавшись від Роми на 4 пункти. Аталанта з 46-ма балами залишилась шостою.

"Проклинатиму вас нескінченно": абсурдна війна за стадіон, який ледь не згорів – сльози 84-річного фана розчулили всіх