УКР РУС

Вернидуб: Я не пастух, щоб стояти та підтримувати футболістів, в яких немає емоцій

17 квітня 2016 Читать на русском

Головний тренер луганської "Зорі" Юрій Вернидуб поспілкувався з журналістами після матчу 22 туру української Прем'єр-ліги проти "Олександрії".

"Емоцій немає. Хочу привітати "Олександрію" з заслуженою перемогою. Переграли, перемогли. Про що ще можна говорити? Нашим хлопцям хочу побажати, щоб вони якнайшвидше виходили з цього стану, тому що, виходячи перед грою в футболках і підтримуючи свого колегу, потрібно виходити, а з поля виповзати потім. А, можливо, щоб навіть виносили. А так, для галочки... Це не годиться. Наша поразка абсолютно заслужена.

Проте до голу гра була рівною. Але коли футболіст "Олександрії" бере м'яч у своєму карному та біжить до чужого, при цьому його ніхто не може зупинити, то про що далі говорити? Ось і весь футбол. Отже, вони хотіли перемогти більше, а ми відбували номер. Так виходить. Нічого не зробиш. Бувають хороші ігри, а бувають погані.

Щодо Іван Петряка, то складно щось говорити. Лише 4 дні пройшло. Біль ще є. Думаю, що до кінця чемпіонату він грати не зможе.

Що стосується самої гри, то ми завжди граємо в одного форварда. У центрі, завдяки тому ж Тотовицькому в першому таймі і тому ж Гордієнку, намагалися наситити атаки. Намагалися це робити, але не виходило нічого. Хоча, якщо говорити про перший тайм, то гольових моментів не було ні у нас, ні в "Олександрії". У другому контратака, пішли в атаку - потрапили до полону. Потім треба було відігруватися. Якщо взяти картину другого тайму в загальному, у нас була перевага. Хотіли відігратися. Наприкінці отримали штрафний у свої ворота. Грицук пробив чудово. 2:0, начебто, рахунок є переконливим, але скажу, що не за грою. Буває і таке. Вітаю з перемогою команду Шарана.

Зазвичай я є дуже емоційним біля поля під час гри, але практично весь другий тайм сидів. І справа не в тому, що я змирився з поразкою. Я не бачив емоцій у своїх футболістів. Коли вони є - можна стояти та підтримувати. Я ж не пастух. Вони - професіонали. Два роки поспіль вони брали участь в Лізі Європи. Повинні ставати мудрими, сильними. Зрештою є капітан команди на полі. Так можна і згоріти дуже швидко. Думаю, це буде урок усім нам. Перш за все мені, як тренеру. Ну, і хлопцям. Футбол слабаків не любить. Потрібно виходити в кожній грі та віддаватися до кінця. Тоді буде результат і буде все добре", - розповів Вернидуб.

Нагадаємо, "Зоря" поступилась в Олександрії та втратила 3 сходинку.

В Україні немає жодного чесного та правдивого політика, - Вернидуб