УКР РУС

Вердер фантастично врятувався, Борусія М пробилася в ЛЧ, Баварія розбила Вольфсбург

27 червня 2020 Читать на русском

У рамках останнього, 34-го, туру Бундесліги у суботу відбулось кілька поєдинків. Рахунки та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини 2019/20, 34-й тур

Борусія М – Герта – 2:1

Голи: Хофман, 7, Емболо, 78 – Ібішевіч, 90+1

Вердер – Кельн – 6:1

Голи: Осако, 22, 58, Рашіца, 27, Фюлькруг, 29, Классен, 55, Сарджент, 68 – Дрекслер, 62

Вольфсбург – Баварія – 0:4

Голи: Коман, 4, Кюїзонс, 37, Лєвандовскі, 72 (пен.), Мюллєр, 79

Вилучення: Гілявогі, 72 (Вольфсбург, друга жовта картка)

Уніон – Фортуна – 3:0

Голи: Уджа, 27, Гентнер, 54, Абдулаї, 90

Фрайбург – Шальке – 4:0

Голи: Вальдшмідт, 20, 57, Шмід, 38, Хьолер, 46

Штутгарт ефектним розгромом 6:0 де-факто оформив вихід у Бундеслігу – Гамбург на порозі нового краху

Менхенгладбаська Борусія аби зберегти теоретичні шанси на третю сходинку (при умові невиграшу РБ Лейпциг), мала перемагати Герту. Вже на початку матчу Брель Емболо продемонстрував чудові індивідуальні дії і, поборовшись одразу з трьома захисниками у штрафному майданчику супернику, зумів проштовхнути м'яч Йонасу Хофману. Останньому залишалось лише влучити у порожні ворота.

Після відпочинку "жеребці" продовжили тиснути, аби укріпити доволі хиткий рахунок. Після кількох непоганих спроб Емболо вдалось замкнути простріл Хофмана і подвоїти перевагу своєї команди. Вже у доданий час Ведад Ібішевіч один гол відквитав, але цього виявилось замало, аби врятувати ситуацію.

Вердер, посідаючи передостанню сходинку турнірної таблиці, у матчі з Кельном уповав на Фортуну. В прямому і переносному значенні слова. Та в очікуванні невдачі конкурента підопічним Флоріана Кофельдта самим необхідно було перемагати. Провівши у розвідці перші 20 хвилин бременці протягом кількох хвилин, практично вирішили долю протистояння: результативні добивання Юя Осаки і Нікласа Фюлькруга та неймовірне влучання Мілоти Рашіци у щілину між стійкою і голкіпером повністю дестабілізували "цапів".

По перерві "зелено-білі" не зупинились, а на куражі забили ще тричі: Деві Классен добив круглого після відскоку від стійки воріт, Осако замкнув простріл Теодора Гебре Селассі, а Джош Сарджент розібрався з голкіпером гостей самотужки. Кельн спромігся лише на гол престижу у виконанні Домініка Дрекслера.

Суперник Шахтаря у Лізі Європи Вольфсбург на власному полі приймав володаря Срібної салатниці Баварію. Підопічні Ганса-Дітера Фліка ще у першому таймі зусиллями Кінгслі Комана і Мікаеля Кюїзонса забили у ворота "вовків" два сухих м'ячі.

По перерві грубо у власному штрафному майданчику зіграв Джошуа Гілявогі і побачив перед собою другу жовту картку. Роберт Лєвандовскі впевнено реалізував пенальті, а згодом потужним ударом після навісної передачі відзначився Томас Мюллєр і поставив жирну крапку у чемпіонаті і сезоні.

Фортуні, аби не оглядатись на Вердер, у матчі з Уніоном треба було перемагати. Та підопічні Уве Рьослера в середині тайму пропустили: після розіграшу кутового захисники не змогли одразу вибити круглого подалі і Ентоні Уджа виявився найросторопнішим на добиванні.

По перерві Крістіан Гентнер потужним удар з-за меж штрафного майданчика подвоїв рахунок, а на останній хвилині Сулейман Абдулаї, який вийшов на заміну, поставив жирну крапку у поєдинку.

Фрайбург влаштував справжній розгром над колишньою командою Євгена Коноплянки – Шальке. Гельзенкірхенці закінчили сезон з особистим клубним антирекордом, продовживши безвиграшну серію до 16 матчів. Чотири сухих голи у поєдинку, який не мав особливого значення для підопічних Давіда Вагнера, окрім престижу, підсумували сезон для господарів 12-им місцем.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ