УКР РУС

Венглинський: Падіння Маріуполя продовжиться

28 жовтня 2017 Читать на русском

Експерт програми Профутбол та екс-гравець збірної України Олег Венглинський дав оцінку командам, які претендують на місце в першій шістці.

"Турнірна таблиця зараз виглядає дуже справедливо. Про лідерство Шахтаря і Динамо, думаю, говорити зайвий раз не варто. А ось Ворскла демонструє дуже симпатичний футбол, який відрізняється від торішнього "бий-біжи". У полтавській команді є лідери. Але як буде далі, ніхто не знає, адже у Ворскли, наскільки я чув, є проблеми з фінансуванням. Чи стануть полтавці грати за спасибі – питання... Правда, треба віддати їм належне. Поки ніхто в Ворсклі не скиглить і трудиться на командний результат.

Вклинитися в боротьбу міг би Маріуполь, але в цьому клубі порушили відомий закон: від добра добра не шукають. Севідов ефективно управляв цією командою, вона була нагорі, її група атаки могла розкрити будь-яку оборону, а ось з Бабичем біля керма маріупольці взяли тільки два очки в чотирьох поєдинках. Я це прогнозував. Одна справа, коли Бабич у Чорноморці керував хлопчиками, а інша – досвідченими футболістами в Маріуполі. Зараз гравці цієї команди роблять на полі, що хочуть, кожен сам за себе. Думаю, падіння Маріуполя продовжиться.

Що стосується інших, то захоплення викликає робота Санжара в Олімпіку – швидкісній команді, з грамотно поставленою грою, з рядом хороших футболістів. Мені особливо подобаються Біленький і Мігунов.

А ось команда Юрія Вернидуба перетворилася з "зорьки" в справжню Зорю! Успіх в єврокубках – відмінна підзарядка для луганчан. Гарантій потрапляння до шістки Зорі ніхто не давав, але, гадаю, вона свого не втратить. Не думаю, що в боротьбу вклиняться Олександрія, що є зараз блідою тінню минулорічної команди, і Карпати, які нібито змінилися, але навряд чи встигнуть надолужити згаяне. Втім, найближчий поєдинок Карпат з Динамо повинен багато показати", – цитує Венглинського Команда №1.

Дем'яненко: Зміна тренера йде на користь будь-якій команді, а в Маріуполі вийшло навпаки