УКР РУС

Венгер: В Донецьк не прилетіли Аршавін, Сеск та Сонг

3 листопада 2010

Головний тренер лондонського "Арсеналу" Арсен Венгер провів передматчеву прес-конференцію напередодні зустрічі з "Шахтарем".

- Скажіть, будь ласка, хто з ваших гравців не прилетів до Донецька?

- Не прилетіли Фабрегас, Аршавін, Сонг і Денілсон. Як ви знаєте, вони брали участь в нашій попередній грі. До того ж Аршавін, на жаль, себе відчуває не дуже добре. У нього якийсь вірус.

- Ви прибули дуже пізно, до того ж не провели тренування на "Донбас Арені". Тобто ви приховуєте ваші плани і боїтеся, щоб не була виявлена ваша тактика на завтрашній матч?

- Зазвичай ми ніколи не тренуємося за день до виїзної гри. На всіх стадіонах розмір поля однаковий. Нам доводиться летіти в іншу країну, що займає певний час. Потрібно заїхати до готелю, розселитися і так далі.

- У пресі говориться про те, що четверо гравців "Арсеналу" повинні були отримати попередження у першій грі з "Шахтарем", але в результаті не були покарані. Чи вважаєте ви, що арбітри ставляться до "Арсеналу" краще, ніж до інших команд?

- Ніякого переваги нам не віддається. Містер Луческу мій хороший друг, і я його дуже поважаю. Тим не менш, я вважаю, що гра була цілком коректною.

- Як показав приклад минулої неділі, рефері дуже складно судити матч, тому що після гри він піддається жорсткій критиці. Як ви до цього ставитеся?

- Футбол стає все більш популярним. Звичайно, стрес у арбітрів зростає, але, крім того, все більше переживають і головні тренери команд. Вважаю, що нічого страшного в неділю не відбулося, а мало місце просто якесь непорозуміння.

- Ви поберегли і не взяли для участі в матчі з "Шахтарем" чотирьох основних гравців своєї команди. Це самовпевненість, або ж, виходячи з турнірної стратегії, вам необов'язково завтра вигравати?

- У нашій команді всі гравці основні. Всі вони дуже сильні і грають дуже добре. Я не привіз цих чотирьох футболістів тільки через те, що вони, на жаль, не можуть виступати через травми.