УКР РУС

Венгер: Сподіваюся, що ми більше не приїдемо в Донецьк

4 листопада 2010

Після поразки від донецького "Шахтаря" головний тренер лондонського "Арсеналу" Арсен Венгер відповів на питання журналістів.

- Мої вітання "Шахтарю", який провів хорошу гру. Наша команда почала матч дуже непогано, але, на жаль, згодом ми втратили концентрацію. У другому таймі ми знову зібралися, але, на жаль, так і не змогли повернутися до тієї гри, яку демонстрували в першому таймі. Найголовніше для команди - це, звичайно, не втратити концентрацію. За цю нашу помилку ми в підсумку і були покарані.

- Вас хвилював той факт, що ви сьогодні поставили в склад двох дуже молодих гравців?

- Звичайно, я завжди хвилююся, коли вводжу в гру молодих футболістів. Але, повторюся, проблема в тому, що ми втратили концентрацію. Помилки як центральних, так і флангових наших гравців призвели до нашої поразки.

- Можливо, ви очікували більшого від своїх більш досвідчених гравців?

- Складно давати оцінку, адже пройшло надто мало часу після гри. Але я вважаю, що такий результат - проблема всіх футболістів без винятку. У поразці потрібно звинувачувати всю команду.

- Чи вважаєте, підсумок матчу справедливий і відповідає грі?

- Звичайно, результат відображає гру. Ми не змогли забити другий гол. Тому я згоден, що результат відповідає грі.

- Яким вам бачиться подальше розташування команд у вашій групі?

- Перш за все, нам би хотілося виграти наступну гру.

- Ви хоч трохи задоволені тим, що Едуардо забив сьогодні гол?

- Мені дуже складно бути задоволеним після цієї гри. Але дуже приємно бачити Едуардо на полі. Звичайно, він провів сьогодні дуже хороший матч.

- "Арсенал" ось вже котрий сезон поспіль є однією з найперспективніших команд в Європі. Проте складно концентрувати увагу одночасно і на Прем'єр-лізі, і на Лізі чемпіонів. Якому з цих турнірів ви віддаєте в цьому сезоні перевагу?

- Спасибі велике за ваш комплімент. На жаль, дуже складно вибрати, який із цих турнірів для нас найбільш важливий. Наприклад, в неділю нам належить зіграти вкрай складний матч з "Ньюкаслом". Звичайно, нам би хотілося виграти якомога більше матчів.

- Пане Венгер, Донецьк стає для вас нещасливим містом ...

- Можливо, це так. Сподіваюся, що ми більше сюди не приїдемо.