УКР РУС

Важка перемога і сльози Джеррарда. "Ліверпуль" - "Ман Сіті" - 3:2. ВІДЕО

13 квітня 2014 Читать на русском

"Енфілд Роуд" приймав центральний матч 34 туру - надзвичайно важливе протистояння для розвитку чемпіонських перегонів.

Про очікування від битви двох найкращих атак ліги "Футбол 24" розповідав у анонсі. Перемога дозволяла "Ліверпулю" вийти на чисту першу сходинку, тоді як успіх "блакитних" зміцнив би лідерство команди Пеллегріні. Нічия навряд чи влаштовувала б обидвох суперників.

І ми отримали очікувану драму. Спершу все йшло за звичним для Мерсисайду сценарієм: два швидкі голи, повна безпорадність грандіозного суперника. "Ліверпуль" усе робив на долю секунди швидше, ніж "Сіті", а свій перший реальний момент гостям вдалося створити лише на останній хвилині тайму. Фернандінью класно пробив зльоту в нижній кут, але Міньоле встиг скластися і парирувати удар.

Після відпочинку стало зрозуміло, що господарі вирішили зіграти на збереження переконливого рахунку, а при нагоді завдати контрольного удару на контратаці. Проте перевага команди Пеллегріні з кожною хвилиною ставала все загрозливішою. Вихід Мілнера втілився невдовзі у гол Сілви (Джеймс вдало асистував партнеру), а ще через кілька хвилин неймовірно обрізався Джонсон, підправивши м'яч у сітку власних воріт.

Господарі могли одразу ж вийти вперед, але Клаттенбург не наважився поставити пенальті за фол Компані на Суаресі. "Червоні" здулися і було враження, що Манчестеру вдасться неможливе - забити третій, переможний м'яч. Однак зненацька розкішний подарунок "Енфілду" зробив капітан "Ман Сіті". Компані виклав м'яч на ногу Коутінью, а той без роздумів пробив у кут - 3:2.

У складний період своїй команді міг би допомогти гольовий нюх Агуеро, проте Кун, який вийшов вперше після тривалого лікування, грав дуже обережно і, за винятком непоганого пасу на Сілву, був непомітним. На останніх хвилинах за брутальний стрибок прямою ногою вилучили Хендерсона, та "Сіті" вже не мав ані сил, ані часу на те, щоб скористатися більшістю.

Після фінального свистка "червоні" утворили зворушливе кільце обіймів, а Джеррард навіть розплакався від надміру емоцій. Мерсисайд виходить на чисте перше місце у чемпіонаті.

"Ліверпуль" - "Ман Сіті" - 3:2

Голи: Стерлінг, 6, Шкртел, 26, Коутінью, 78 - Сілва, 57, Джонсон, 62, автогол

Попередження: Суарес - Гарсія, Фернандінью, Сабалета

На 90+3 хвилині вилучений Хендерсон

Текстова онлайн-трансляція