УКР РУС

Ващук про вилучення на ЧС-2006: Чому смикав Торреса за труси, а не за футболку? Хотів подивитися – в стрінгах він грає чи ні

8 листопада 2016 Читать на русском

Екс-захисник "Динамо" та збірної України Владислав Ващук розповів цікаві історії про виступ "синьо-жовтих" на ЧС-2006, що проходив у Німеччині.

"Збірна України зразка 2006 року була дуже цікавою командою. Конфліктів серед гравців не було, обстановка всередині команди цілком дружня, адже багато хто були знайомі з дитинства, грали в одній команді.

Ті, хто далекі від футболу і від спорту в цілому – ніколи не зможуть зрозуміти і відчути тієї атмосфери, яка панує в суворому чоловічому колективі.

Швейцарія. Півтора десятка молодих зростаючих організмів місяць вже як відірвані від сімей, ввечері втомлені сидять, грають у карти. Залітає масажист: "Пацани! Що ви тут сидите?! Там в сауні баби голі! Пішли дивитися!"

В Швейцарії сауни загальні для чоловіків і жінок, причому одягати плавки і купальники в загальній сауні не прийнято. Програма розваг у збірної була так собі, тому вирішили гру в карти замінити переглядом принад швейцарських дів. Труси вирішили не знімати. Але при вході в сауну нам натякнули, що треба зняти, причому обов'язково. Завернулися в рушники і пішли.

Що сказати... Такої кількості голих бабів я не бачив ні до, ні після цього! Масажиста тролили ще тиждень. В сауну більше не ходили. Досі хвилює питання – бабусі йому заплатили, щоб він нас туди покликав?", – пише Ващук у своєму Facebook.

"У футболі, зокрема – у захисників, існує маса професійних прийомів і хитрощів, спрямованих на руйнування атаки противника. Приміром, якщо людина біжить на великій швидкості, і в цей час його легенько зачепити ззаду, він підсвідомо відволікається, збивається в бігу і втрачає швидкість.

Коли Фернандо Торрес вийшов один на один, я зрозумів, що не встигаю і треба рятувати ситуацію. Почав смикати його за труси. Той почав злитися, але зробити нічого не міг. Так я його потихеньку смикав до штрафної. Торрес збився, добіг до штрафної і впав. Арбітр призначив пенальті.

Я кілька разів переглядав запис матчу і з повною відповідальністю можу сказати – не було там пенальті. Ну і тим більше не було за що давати червону. У штрафній я до нього пальцем не доторкнувся. Але... з суддями не посперечаєшся. Україна програла 0:4.

Після матчу ніхто з хлопців або тренерів не дорікнув мені, що я отримав червону, ніхто не звинувачував, що я підвів команду. Тільки потім вже, після гри зі Швейцарією, хтось із хлопців запитав: "Влад, ну чого ти його за труси смикав, а не за футболку?"

"Чого-чого... хотів подивитися - в стрінгах він грає чи ні."

А історія з трусами Торреса, до речі, мала продовження. Одного разу Андрюха Воронін, який грав у "Ліверпулі" разом з Фернандо Торресом, привіз мені подарунок. Виявляється, того постійно цькували, що з нього на Чемпіонаті світу труси знімали привселюдно. Ось він через Андрюху і передав мені червоні труселя. На них він під диктовку Вороніна написав "дроворубу Владу найкращі побажання". Труси Воронін з нього після гри зняв, так що достовірність підтверджена брудними плямами. До речі, стрінгів на Торресі не було. Правильний пацан, по ходу, виявився", – зазначив Ващук.

Ващук розповів про повернення у "Динамо" після "Спартака" та ненависть київських фанатів

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях