УКР РУС

Вардан Ісраелян: Луческу один із кандидатів

4 червня 2011

У Донецьку може з'явитися ще один Луческу. 42-річний Разван, син тренера "Шахтаря" Мірчі Луческу, є одним з кандидатів на пост наставника донецького "Металурга".

На даний момент Разван Луческу очолює збірну Румунії. Але не дуже вдало. У відбірковій групі Євро-2012 після п'яти матчів Румунія знаходиться на передостанньому місці (1 перемога, 2 нічиїх, 2 поразки).

Спортивний директор "Металурга" Вардан Ісраелян попросив не квапити події.

"З тренером поки нічого не вирішено. Переговорів з Разваном Луческу не було - він один з багатьох кандидатів. І наші майбутні дії ніяк не пов'язані з тим, як зіграє збірна Румунії. Шанси всіх на даний момент рівні. Я б навіть сказав, що кандидатом номер один можна вважати Володимира П'ятенко, який наприкінці сезону виконував обов'язки головного тренера", - сказав Ісраелян.

Відносна тренерська стабільність в донецькому "Металурзі" була на початку століття, коли команду очолював Семен Альтман. Але за останні вісім років тренера змінювали 15 разів! "Шахтар" теж довго не міг знайти "свого" тренера, поки в 2004 році не підписав Мірчу Луческу. Цілком ймовірно, сусіди-металурги хочуть перейняти румунський досвід "старшого брата".